Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe i oktober

En af de bedste svampemåneder

svampe i oktober

Oktober er ligesom september en af de bedste svampemåneder i året. Selvom antallet af svampe afhænger af vejret kan man næsten altid være sikker på at der er svampe i oktober i skovene. De forskellige svampe i oktober er desuden meget de samme svampe, som du kan finde i september. Der er enkelte svampe, som typisk er i tilbagegange i denne måned. Mange af de gode spisesvampe er stadig at finde og du kan sagtens støde på både kantareller, Karl Johan og gode spiselig mælkehatte i skoven. Her kan du se en liste over nogle af de gode spisesvampe i oktober.

Spiselige svampe i oktober:

Udover de spiselige svampe er der stadig giftige svampe i skoven. Selvom der generelt er flere spiselige svampe i skoven, er det stadig vigtigt at være bekendt med de giftige svampe. Giftens styrke varierer fra svamp til svamp, hvor specielt Grøn Fluesvamp og Snehvid Fluesvamp er meget giftige. Du skal derfor gøre dig bekendt med kendetegnene for disse, så du kan undgå at samle dem som spisesvampe. De har dog begge gode kendetegn. Af de andre giftige svampe kan de to rørhatte Djævle-Rørhat og Satans Rørhat nævnes. Rørhattene bliver generelt anset som gode svampe at starte med og dette er rigtigt. Både Djævle-Rørhat og Satans Rørhat har meget gode kendetegn, som du med lidt læsning kan blive bekendt med. Hvis du kender disse er der meget lille chance for at forveksle dem med nogle af de gode spiselige rørhatte. Her kan du se en liste over de giftige svampe i oktober.

Giftige svampe i oktober:

Her har du fået et godt overblik over de bedste svampe at gå efter i oktober. Du vil med stor sikkerhed finde nogle af de svampe, som er nævnt ovenover. Du er altid velkommen til at sende os billeder af dine svampe, så vi kan vise dem på vores Facebook side.

God svampejagt!

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene