Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe om foråret

Hvad skal du gå efter tidligt på sæsonen?

svampe om foråret

Selvom svampenes højsæson ligger fra august til oktober er der mange svampe i årets andre måneder. Nogle svampe kan findes hele året, mens andre kun er at finde i specifikke måneder. I foråret er der mange svampe at finde og der er desuden nogle rigtig gode spisesvampe iblandt dem. Disse bliver hyppigt anvendt af svampesamlere og restauranter til at skabe nogle rigtig gode retter i foråret. En af de andre fordele ved at kigge efter svampe om foråret er manglen på andre svampejægere. I denne sæson er det sjældent, at man møder andre i skovene med samme formål. Mange af svampene i foråret er desuden meget karakteristiske og der er derfor ikke særlig stor risiko for at fejlbestemme dem. Så længe man kender et par enkelte forvekslingsmuligheder er det gode svampe at lede efter. Dette gælder både for begyndere og mere øvede svampejægere.

Her er de mest populære svampe om foråret:

Du kan se alle svampene her: https://www.shroomi.dk/tag/forar/

Det er selvfølgelig ikke den fulde liste over svampe du kan finde om foråret. Der er stadig en række andre svampe. Antallet af svampe i denne tid afhænger desuden af vejret, som altid er en vigtig faktor for svampene. Dette gælder som udgangspunkt hele året, hvor fugtige perioder giver de bedste betingelser for at svampene kan vokse. Et godt udgangspunkt er at følge regnvejret og gå på svampejagt i dagene efter regnvejret er drevet over. Dette giver gode betingelser for svampene.

Held og lykke med din svampejagt. Du må altid gerne dele dine fund med os på vores Facebook side: Shroomi. Hvis du er interesseret I at skrive om dine egne oplevelser i skoven leder vi altid efter folk med interesse for at samle svampe. Så kan vi publicere dine svampehistorier og du vil altid kunne finde dem på vores side. Er det noget for dig, kan du skrive til vores email eller kontakte os på Facebook.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene