Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe i maj

Svampene begynder at være fremme

svampe i maj

Der er altid svampe at finde i skovene. Der er bare ikke altid ligeså mange, som i de gode svampemåneder. I forårsmånederne er der en række svampe, som du kan finde i skoven. De begynder allerede at komme frem i april, men det afhænger i høj grad af vejret.

Spiselige svampe i maj

Der er flere forskellige gode spiselige svampe i maj. Specielt for maj er morklerne, som er nogle fine forårssvampe.

Giftige svampe i maj

Der er ikke ligeså mange giftige svampe i foråret som i efteråret. Der er dog enkelte, som du skal undgå, når du er på svampejagt. En af disse er Almindelig Stenmorkel, som tidligere blev benævnt som spiselig. Man har dog senere fundet ud af, at den er giftig selv ikke lang tids tørring. Svampen har meget tydelige kendetegn og dens hjerneagtige form gør den let at kende. De spiselige morkler har en helt anden form. Så hvis du bare gør dig bekendt med den giftige morkel bør du let kunne undgå den giftige.

Vi har lavet en svampekalender, så du let kan få et overblik over svampene i de forskellige sæsoner. Her kan du ligeledes se de forårssvampe, som vi har nævnt her i artiklen.

Dette var vores korte beskrivelse af nogle af svampene i maj. Det afhænger dog stadig i høj grad af vejret hvor mange svampe du kan finde. I varme år kommer forårssvampene tidligere og i de meget kolde år vil du måske ikke kunne finde mange svampe overhovedet i maj. Du kan dog altid følge med her på siden, hvor du måske kan se nogle billeder af svampene, som folk ligger op fra ture i skoven. På den måde kan du se hvornår svampene er i sæson.

God svampejagt!

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene