Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampekalenderen

Se hvilke svampe du kan finde i de forskellige måneder

svampekalenderen

Det er ikke nogen hemmelighed at svampe har deres højsæson i efteråret. Det betyder dog ikke, at du ikke kan finde svampe i den resterende del af året. Vi har i den forbindelse udarbejdet en vejledende svampekalender, så du kan se hvilke svampe, som du kan finde i hvilke måneder. Du skal dog huske at svampekalenderen er vejledende og det i høj grad afhænger af vejret og en række andre faktorer. Du kan trykke på billedet og herefter downloade det. Så kan du have det lokalt på din computer eller på din telefon, så de altid har adgang til den.

Se svampekalenderen her:

svampekalenderen

For at give et bedre indblik i de enkelte sæsoner beskriver vi her de enkelte svampegrupper i svampekalenderen. Der er selvfølgelig flest svampe om efteråret og i sensommeren. Da vi har taget udgangspunkt i de spiselige svampe har vi medtaget de bedste spiselige svampe i sommer og efterår. Da de fleste af disse svampe vokser i begge sæsoner går mange af svampene igen. Der er rent faktisk kun en svamp, som er skiftet ud mellem de to sæsoner. Vi har medtaget Mark-Champignon i sommerperioden, da den vokser tidligere på sæsonen end Brungul Rørhat. Du kan dog stadig finde Brungul Rørhat om sommeren og Mark-Champignon om efteråret.

Foråret bringer ikke ligeså mange svampe, men byder dog på et par fine spisesvampe. Specielt Spiselig Morkel, Østershat og Vårmusseron er gode spisesvampe og det er et meget godt kendetegn for dem, at de vokser i foråret. Du kan samtidig finde andre spiselige morkler, som vi ikke har medtaget i svampekalenderen. Af disse kan Hætte-Morkel og Kegle-Morkel nævnes. Den eneste mulige forveksling hos morklerne er Almindelig Stenmorkel, som er giftig.

Vinteren er den sæson med færrest svampe. Spisesvampe om vinteren er meget få, men det kan lade sig gøre at finde både Judasøre og Almindelig Østershat. Hvis der er meget sne er det typisk svært at finde svampe i skoven.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene