Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampefotografering

Tag de bedste billeder af dine svampe

svampefotografering

Svampefotografering er i sig selv en lille videnskab, da alle elementer af svampene er vigtige for at kunne bestemme dem. For at øge muligheden for at bestemme dine fund, skal der tages gode billeder. Dette gælder både hvis du gerne vil lægge billeder op på nettet til bestemmelse eller hvis du selv vil sidde og forsøge at bestemme dem. Med gode billeder vil du nemlig altid kunne finde detaljer omkring selve svampen og kunne se dens naturlige voksested, som ofte er en faktor i bestemmelsen. Vi kommer her med vores gode tips til fotografering af svampe.

Tips til svampefotografering:

  • Tag billederne i dagslys

Dagslys er klart den bedste tid på dagen at tage billeder af svampe. Det må desuden gerne være overskyet, da kraftig sol kan ændre kameraets fokus og gøre svampen mørkere i billedet.

  • Tag billeder af alle dele af svampen

Det anbefales kraftigt at tage mere end et enkelt billede af svampen. Det er vigtigt både at tage et billede af svampen  i den miljø samt flere af dens forskellige dele. Vær opmærksom på at tage billeder ved stokbasis, da en eventuelt knold eller skede ved stokken er vigtig for bestemmelsen af svampen og derfor en vigtig del af svampefotografering. Herudover er det vigtigt at tage et billede fra toppen, fra siden og nedefra for at få et godt billede af eventuelle lameller, rør eller andre strukturer. Ofte kan et billede af en gennemskåret svamp hjælpe med bestemmelsesprocessen.

  • Brug et stativ

Det er ikke i sig selv et must at bruge stativ, men det giver de bedste billeder, da billederne ikke er rystet. Hvis du ikke anvender et meget stort kamera, kan du bruge et mindre stativ. Dette kan være en gorillapod, som er en mindre udgave af de store stativer.

  • Brug et godt kamera

Det er ikke nødvendigt at have det nyeste nye for at tage gode svampebilleder. Selvfølgelig vil kvaliteten af billederne altid afhænge af kameraet og derfor anbefales det at have et godt kamera. Dette giver bedre mulighed for at kunne se vigtige detaljer på svampen og dermed øge chancerne for bestemmelse.

  • Kom tæt på svampen

Mange kameraer har i dag en makrofunktion, som gør det muligt at tage billeder helt tæt på svampen. Dette øger mulighederne for at få gode billeder af svampene. Kom så tæt på som dit udstyr tillader dig. Enkelte detaljer kan være afgørende for bestemmelsen.

Held og lykke med din svampefotografering!

 

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene