Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe i februar

Læs om svampene i en af vintermånederne

svampe i februar

Februar er en af årets koldeste måneder og der er ikke mange svampe fremme. Vejret indbyder ikke til en god svampejagt, når man ofte er mødt med frostgrader udenfor. Der er stor forskel på hvornår det giver mening at kigge efter svampe. Generelt har svampe ikke godt af frostgrader og du skal derfor ikke bare spise svampe, selvom de under normale omstændigheder vil være spiselige. Svampe i februar er derfor en mulighed, men ikke helt optimale forhold.

Svampe i februar

Der er stadig en længere række svampe du kan finde om vinteren. Her nævner vi nogle af de mest populære, da de også kan spises.

Denne svamp er nok den mest populære spisesvamp om vinteren. Du kender den helt sikkert fra supermarkedet, men du kan sagtens finde den vilde svamp i naturen hele vinteren. Den er dog bedst før det begynder at fryse udenfor. Den eneste relevante forveksling er Gummihat, hvor lamellerne ikke går helt ned ad stokken, som hos Almindelig Østershat.

almindelig østershat februar vinter svamp

Fløjlsfod er en af de mindre kendte danske spisesvampe. Den står dog tit frem flot på træerne om vinteren med den fine farve. Det er en fin spisesvamp, men ikke en af de bedste. Om vinteren eller i februar har den ikke nogle reelle forvekslinger og du kan derfor være ret sikker i dit fund.

fløjlsfod vinter februar svamp

Judasøre bliver tit nævnt som en af de spiselige svampe om vinteren. Den vokser primært på hyld, men kan en gang imellem findes på andre værtstræer. I februar er den et rigtig godt bud på en spiselig svamp i naturen. Vær opmærksom på at det ikke er en af de bedste spisesvampe. Den er dog rigtig god i en svampesalat eller i en suppe. Du kan læse mere om svampen og opskrifter ved at klikke på billedet.

Judasøre februar vinter

Vinteren og februar er derfor ikke det bedste tidspunkt om året at gå på svampejagt. Du kan dog sagtens finde svampe, som du kan spise. Faktisk vil du nogle gange være rigtig heldig med at finde mange svampe, da du ikke har megen konkurrence på din svampejagt. Hvis du gerne vil finde de allerbedste spisesvampe er du dog nødt til at vente til sommeren og efteråret.

God svampejagt!

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene