Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampens Opbygning

Lær de mest centrale elementer af svampe


Mykologien


Svampe består af to dele, nemlig mycelium og frugtlegeme. Frugtlegemet er det, som vokser over jorden og mycelium vokser under jorden. Det kan vi altså ikke se med det blotte øje.

Mycelium hjælper svampene til at få næring og der er meget stor forskel på levealderen. Mycelium kan leve i flere hundrede år, men kan ligeledes hos andre svampe leve i meget korte perioder.


Bestem dine svampe

Frugtlegemet


Frugtlegemet kan ligeledes have varierende levetid. Det afhænger af mange faktorer, som eksempelvis svampeart, fugtighed, temperatur, dyr og kan derfor spænde fra en enkelt dag til flere måneder. Specielt store støvbolde er kendt for at kunne have en lang levetid under rigtige forhold.

Frugtlegemet varierer desuden i type og udseende, da enkelte svampefamilier har helt specifikke karaktertræk. Mange har dog den klassiske paraplyform, som vi kender fra mange kendte svampe.


Lær mere om svampefamilierneSvampens faser


Svampe starter typisk som små runde kugler, men i takt med at den gror, bliver stokken synlig. Stokken vokser meget hurtigt, da den kan absorbere meget vand.

Ikke lang tid efter vil man kunne se svampen i fuld størrelse.


Tjek de forskellige familier