Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

10 opskrifter med kantareller

Få inspiration til at bruge de lækre svampe i køkkenet

Opskrifter med kantareller

Der er mange forskellige gode svampe at bruge i køkkenet. Du skal selvfølgelig altid identificere dine svampe med sikkerhed før du bringer dem ind i køkkenet. Svampe i kantarelfamilien er dog gode, da mange er meget karakteristiske. Her får du en række fantastiske opskrifter med kantareller, som du selv kan lave i køkkenet.

1. Cremet svampesuppe med kantareller

Dette er en af de mest klassiske retter med kantareller. Du vil næsten altid høre om folk, som bruger svampe i supper. Det er fordi det er en fantastisk kombination, hvor svampene giver suppen en god dybde. Denne opskrift er en af de mere cremede supper.

Cremet svampesuppe med kantareller

2. Kantareller på brød

Dette er en anden af de mest typiske opskrifter med svampe. En rigtig lækker svampemad med gode urter. Den tager ikke lang tid at lave og bruger relativt få ingredienser.

kantareller på brød opskrift

3. Kantarel-pesto

Dette er en af mere specielle opskrifter med Almindelig Kantarel. Kantareller tilføjer en fantastisk rig smag til en pesto, som samtidig er anderledes end de klassiske italienske pestoblandinger.

Kantarel-pesto ingredienser

4. Svamperisotto med kantareller

Denne ret kan man aldrig gå helt galt med. Her får du den klassiske italienske ret med den gode smag fra parmesanosten og kantarellerne. Den tager lidt tid at lave, men det er faktisk ikke særlig kompliceret. Det vigtigste i en risotto er de gode ingredienser og Almindelig Kantarel passer perfekt ind.

Risotto med kantarel og parmesan

5. Kantarelsnaps

Denne her opskrift er med garanti meget anderledes end andre ting, som du har lavet med svampe i køkkenet. Kantareller kan nemlig bruges til andet end bare spiselige ting i køkkenet. Med denne snaps kan du få en fantastisk påskefrokost. Kantareller giver en meget kraftig smag til en snaps, som dine gæster helt sikkert vil huske.

kantarelsnaps

6. Focaccio pizza med kantareller

De fleste elsker en god pizza. En af de gode ting med en pizza er, at du kan komme alverdens toppings på. Her giver kantarellerne en fantastisk dyb smag, som går godt med osten og brødet. Du skal sætte lidt tid af til din pizza, hvis du vil lave din egen dej. Alternativt kan du købe en færdig dej, som blot skal bages. På denne måde kan du lave opskriften hurtigere. Jeg anbefaler dog, at du laver din egen dej.

Focaccia pizza med kantareller

7. Kantarelsauce

Svampe har altid været kendte for at kunne bruges i en lækker sauce. Her får du opskriften på en svampesauce med kantareller, hvor du både kan bruge friske eller tørrede kantareller. Opskriften bruger Almindelig Kantarel, men du kan sagtens bruge nogle af de andre gode spiselige kantareller.

Kantarelsauce

8. Simpel svampesuppe med Trompetsvamp

Der er mange variationer af den klassiske svampesuppe. Denne her opskrift er ikke med Almindelig Kantarel, men derimod med Trompetsvamp. Trompetsvamp er også en del af kantarelfamilien og det er en fantastisk spisesvamp. Den er specielt populær i supper eller lignende og giver en kraftig smag.

Simpel svampesuppe med Trompet-Kantarel

9. Ristet rugbrød med kantareller og peberrodscreme

Denne opskrift er perfekt til en let snack, hvor du får kantarellernes gode smag frem. Du kan både købe en pakke med ristet rugbrød eller riste nogle almindelig stykker rugbrød. De er rigtig gode at servere for gæster og tager ikke lang tid at lave.

Ristet rugbrød med kantareller og peberrodscreme

10. Kartoffelmad med ristede løg og kantareller

Denne opskrift er lidt anderledes end de andre her i artiklen. Den er nok bedre egnet til en lækker frokost, hvor de fleste andre er gode til aftensmad. Denne opskrift er god, hvis du gerne vil prøve at bruge dine kantareller i en opskrift, hvor du tydeligt smager deres kraftige gode smag.

Kartoffelmad med ristede løg og kantareller

Andre opskrifter med kantareller

Der er generelt rigtig mange opskrifter med kantareller, da det er nogle af de mest populære spisesvampe i Danmark. De er desuden relativt almindelige i de danske skove, så mange svampejægere har adgang til dem.

Den mest populære kantarel er Almindelig Kantarel, som der ofte refereres til, hvis folk nævner kantareller. Det er dog ikke den eneste kantarel, som er en god spisesvamp. Her får du en liste over de forskellige kantareller, som er gode spisesvampe:

  • Almindelig Kantarel
  • Trompetsvamp
  • Tragt-Kantarel
  • Bleg Kantarel

Du kan også sagtens købe dem i mange supermarkeder, hvis sæsonen er til det. En sjælden gang vil du dog kun kunne købe dem i en tørret version. Vær opmærksom på at de tørrede svampe skal udblødes før brug.

Find alle opskrifter med kantareller i vores app

Dette var kun et udsnit af alle vores opskrifter med kantareller. Du kan finde dem allesammen i vores app – Shroomi. Her finder du både information omkring mere end 250 danske svampe samt alle opskrifterne. Du kan desuden finde information omkring svampejagt generelt. Dette gælder både gode steder til svampejagt samt gode råd.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene