Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe i december

Er der svampe i julemåneden?

svampe i december

Ligesom alle andre måneder i året kan man finde svampe i december. Det er dog ikke en af de bedste svampemåneder, da temperaturen som regel er blevet meget lav på dette tidspunkt. Der er derfor ikke mange gode spisesvampe at finde og du er ikke garanteret at se svampe overhovedet. Der er dog enkelte svampe, som kan være at finde hele året. Af disse er der kun enkelte spiselige og de bedste spisesvampe må betragtes som Almindelig Østershat og Judasøre. Begge disse svampe vokser i december, selvom der stadig her ikke er garanti for at finde dem. Et godt bud på svampe i december er hyldetræer ved vandet, hvor Judasøre findes. Det er en udemærket spisesvamp, men stadig ikke en af de helt gode i Danmark.

I forhold til giftige svampe behøver du ikke være nervøs i december. Her er meget få og hvis du holder dig til de kendte nævnte spisesvampe bør du ikke komme i problemer. Du skal selvfølgelig altid være sikker i din sag, hvis du gerne vil spise svampen. Herunder er vi kommet med en række svampe, som du kan finde i december. Generelt er mange af dem poresvampe, som på grund af deres hårdhed aldrig kommer i betragtning til madlavningen.

Svampe i december

Svampekalenderen

Vi har tidligere hos Shroomi lavet en svampekalender, som giver dig et hurtigt overblik over svampene i de forskellige sæsoner. Det er selvfølgelig ikke et fuldstændigt overblik, da svampesæsonen byder på utroligt mange forskellige. Vi har blot taget et udsnit af de bedste spisesvampe.

Du kan se svampekalenderen her: Svampekalender

Hvis du har nogle vintersvampe, som vi mangler, må du gerne skrive til os. Så skal vi nok få tilføjet dem til vores liste.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene