Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

10 opskrifter med Østershat

Få lækre måder at tilberede dine østershatte på

10 opskrifter med østershat

Der er mange gode spisesvampe i Danmark, som du kan finde i naturen. De mest eftertragtede er typisk kantareller eller Karl Johan svampe, som mange gerne vil finde. Østershatte er dog også en fantastisk spisesvamp, hvis du tilbereder dem rigtigt. Her i artiklen får du 10 gode opskrifter med Østershat, så du har rigeligt med inspiration til dit eget køkken.

Liste over opskrifter med Østershat

Nu får du en liste over de forskellige opskrifter. Du får en kort tekst med en beskrivelse af retten. Du kan til hver en tid trykke på billedet eller på overskriften, hvorefter du vil komme ind på selve opskriften. Husk at du altid kan finde opskrifterne i svampe app’en Shroomi.

1. Brød med æg og østershatte

Nogle gange er de bedste retter med svampe de simple retter. Denne opskrift bruger kun nogle få lækre ingredienser. De er dog alle med til at give en fantastisk smag. Sørg for at bruge noget lækkert brød, da det gør opskriften endnu bedre. Du kan eventuelt lave dit eget surdejsbrød.

Brød med æg og østershatte opskrift

2. Friterede østershatte

Selvom man ikke skal spise friturestegt mad hver eneste dag er det utroligt lækkert en gang i mellem. Her får du opskriften på en lækker snack og en lækker dip. Opskriften er rigtig fin til gæster, hvis du gerne vil servere noget lidt anderledes.

Friterede østershatte

3. Østershatte i ovnen

Nogle gange har man ikke lyst til bruge rigtig lang tid i køkkenet. Det behøver man heller ikke altid for at lave noget lækkert mad. Her kan du bruge dine østershatte på en nem og velsmagende måde. De er både gode som snack og som tilbehør til din hovedret.

Østershatte i ovnen

4. Østershatte med urter

Denne opskrift giver dig en hurtig måde at lave lækre østershatte. Du kan både brug dem som en snack eller sammen med en hovedret. Du kan eksempelvis servere dem med frisk pasta.

Østershatte med urter

5. Svampesalat med østershatte og parmesan

Salat er ikke en af de klassiske retter med svampe. Flere bør dog prøve at lave svampesalater, da de smager fantastisk! De kan endda sagtens bruges som hovedretter, hvis man gerne vil spise vegetarisk.

Svampesalat med Østershatte og parmesan

6. Østershatte svøbt i serrano

Det her er en af de mere hurtige opskrifter, som hverken tager lang tid eller bruger mange ingredienser. Du får en rigtig lækker snack, som dine gæster helt sikkert vil huske. Du kan sagtens lave en lille dip, hvis du gerne vil servere dem som en forret.

Østershatte med serrano opskrift

7. Pasta med pesto og østershatte

Pasta er en af de lækre italienske retter. Her får du en opskrift med få lækre ingredienser, hvor østershattene passer rigtig godt. Pesto og parmesan giver desuden en rigtig dyb smag, som komplimenterer svampene. Du behøver ikke sætte mere end 20 minutter af til at lave opskriften.

Pasta med pesto og østershatte

8. Svampesalat med østershatte og parmaskinke

Dette er endnu en af de lækre svampesalater, som fungerer rigtig godt til aftensmad. Den kan sagtens serveres sammen med lidt brød og udgøre hele retten. Du kan dog også bruge den sammen med andre retter, hvis du gerne vil servere lidt forskelligt.

Svampesalat med Østershatte og parmaskinke

9. Laks med teriyaki østershatte

Dette er en af de lidt anderledes opskrifter. Svampene går rigtig godt sammen med både laks og den japanske teriyaki sauce. Du kan både lave din egen teriyaki sauce eller købe færdiglavet, hvis du ikke har så meget tid.

Laks med teriyaki østershatte ingredienser

10. Stegte østershatte på brød

Dette er en af de mest populære opskrifter på Shroomi. Det er samtidig en af de mest simple. Det kræver nemlig ikke mere end et par ingredienser for at lave en lækker ret. Østershattene går perfekt sammen med brød, hvidløg og rosmarin. Du kan bruge retten som en eftermiddagssnack eller som forret.

Stegte østershatte med rosmarin og hvidløg

Find alle opskrifter med østershatte i vores app

Dette var kun et udsnit af alle vores opskrifter med østershatte. Du kan finde dem allesammen i vores app – Shroomi. Her finder du både information omkring mere end 250 danske svampe samt alle opskrifterne. Du kan desuden finde information omkring svampejagt generelt. Dette gælder både gode steder til svampejagt samt gode råd.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene