Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe i november

Se hvad du finde i slutningen af svampesæsonen

svampe i november

November er ikke en af de bedste svampemåneder i året, men bestemt heller ikke en af de værste. Svampe i november afhænger i høj grad af vejret, da der kan være meget stor forskel på temperaturen. Svampesæsonen når generelt sin slutning, når frosten sætter ind. Efter frosten er kommet er der kun enkelte vintersvampe tilbage, som man typisk kan finde hele året rundt. Nogle sæsoner kan højsæsonen fortsætte et godt stykke ind i november. Dette sker gerne, hvis temperaturen fortsætter med at være relativt høj og vejret stadig er fugtigt. Du kan derfor risikere at finde mange af de kendte gode spisesvampe i november.

Her kan du se en liste over nogle af de gode spisesvampe i november.

Spiselige svampe i november:

Ligesom alle de gode spiselige svampe i skoven findes der stadig giftige svampe. Det gælder generelt hele året, at du skal være opmærksom på forvekslinger. Der er aldrig en måned, hvor du ikke kan finde giftige svampe. Der er mange forskellige former for gift hos svampe og nogle er meget giftige, hvor andre blot giver dig ubehag. De meget giftige må du ikke engang smage på, da bare små stykker er meget skadelige. Gør dig selv en tjeneste og gør dig bekendt med disse svampe, så du let kan genkende dem. Ligesom de andre måneder er rørhattene et godt udgangspunkt for at finde spiselige svampe, da de giftige forvekslinger er lette at kende. Både Djævle-Rørhat og Satans Rørhat har meget gode kendetegn, som du med lidt læsning kan blive bekendt med.

Giftige svampe i november:

Nu har du fået en lille oversigt over de svampe, som du kan finde i november. Hvis du går en tur i skoven er der stadig stor chance for at se en af disse. Hvis du ikke ser dem kan det hænge sammen med en lav temperatur. Send os gerne et billede af dine svampe, hvis du vil dele det med andre.

God svampejagt!

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene