Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe i september

Årets bedste svampemåned

svampe i september

Svampe kan findes hele året, men den danske svampesæson har sit højdepunkt i september. Svampe i september er alle steder i landet og du kan med stor sandsynlighed ikke komme uden om dem, hvis du går en tur i skoven. Det er i denne måned at de fleste efterårssvampe er størst i antal. Selvom antallet af svampe stadig er betinget af vejret er der med sikkerhed mange svampe de fleste steder. I den her artikel lister vi alle de bedste spisesvamp og mange af de giftige svampe i september. Dette giver dig muligheden for at danne dig et overblik over hvilke svampe du med fordel kan gå efter og hvilke, som du bør undgå.

Gode spiselige svampe i september:

Der er derfor rigtig mange gode spisesvampe i september. Det er samtidig her du har størst chance for at møde andre svampesamlere, som er ude på at finde de gode svampe i skoven. Kantarelfamilien er et rigtig godt udgangspunkt for at starte med at samle svampe. De smager fantastisk og er ganske lette at kende. De kan dog være svære at finde, da de gemmer sig i skoven.

Rørhatfamilien gemmer ligeledes på rigtig gode spisesvampe. Karl Johan, Punkstokket Indigo-Rørhat, Sommer Rørhat og Brunstokket Rørhat er alle gode spisesvampe. Hvis man kender disse rørhatte er det meget svært at forveksle dem med nogen farlige svampe. De andre på listen kan være sværere at bestemme, da de har flere forvekslinger. Almindelig Pigsvamp er dog en undtagelse, da den har pigge under hatten og dermed er meget svær at forveksle med andre svampe.

Mark-Champignon og andre spiselige svampe i champignonfamilien kræver mere øvelse at bestemme og de frarådes at samles til spisning af nye svampesamlere.

Giftige svampe i september:

De giftige svampe er mange i september, men de kan sagtens undgås, hvis man kender svampene godt. Fluesvampene er en gruppe af svampe, som har gode kendetegn. Før du begynder at samle svampe gør du dig selv en tjeneste, hvis du lærer kendetegnene ved Grøn Fluesvamp og Snehvid Fluesvamp, da de er meget giftige. Rød Fluesvamp er meget let at genkende og der bør derfor i de fleste tilfælde ikke være tvivl omkring denne. I de andre svampefamilier kan det være sværere for begyndere at skelne mellem de giftige og de spiselige svampe. Det er altid et godt udgangspunkt at gøre sig bekendt med de giftige svampe, da man så har et godt overblik og hermed vil kunne sætte spørgsmålstegn ved spiseligheden af svampene.

God svampejagt!

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene