Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Hvornår starter svampesæsonen?

Læs mere om hvornår du kan gå i skoven og kigge efter svampe

Hvornår starter svampesæsonen

Generelt bliver svampesæsonen sat til efteråret. Det er her, at man kan gå i skoven og være sikker på at finde svampe, når man kigger sig omkring. Det er dog ikke altid de gode spiselige svampe, som du finder. Dem må du ofte lede længe efter. Hvornår svampesæsonen starter afhænger i høj grad af vejret. På gode og våde år vil svampene kigge flot frem i foråret, mens de kan gemme sig mere i andre år. Her i 2018 er svampesæsonen endnu ikke startet på grund af tørken, som har ramt hele landet de sidste par måneder.

Hvornår starter svampesæsonen normalt?

Du kan finde svampe hele året, men selve sæsonen starter officielt omkring august/september, hvor de fleste svampe begynder at kigge frem. Hvornår i månederne afhænger dog i høj grad af vejret, hvor det typisk kræver en del regn for at svampene kommer frem. Hvis det er et meget tørt år vil du derfor ikke kunne finde ligeså mange svampe i skoven.

Her har vi samlet nogle artikler omkring svampe i de populære svampemåneder:

Du kan også sagtens gå på jagt efter svampe i vintermånederne, hvor der er en række andre spiselige svampe i skoven. Læs mere om de enkelte måneder her:

Du kan se vores kalender med svampe, som viser hvilke svampe du kan finde hvornår. Selvom der er svampe at finde hele året, vil efteråret være klart den bedste tid at finde svampe.

Hvornår starter svampesæsonen, når det er varmt og tørt?

Svaret på dette spørgsmål afhænger i høj grad af nedbør. Hvis det er meget varmt og tørt vil du næsten ikke kunne finde nogle svampe i skovene. Her i 2018 har vi set, at svampesæsonen stadig ikke rigtigt er startet, selvom det er august.

Der har dog stadig været enkelte svampe at finde over sommeren. Nogle af større poresvampe på træerne har stadig kunne vokse i varmen. Af de spiselige kan specielt Skællet Stilkporesvamp og Svovlporesvamp nævnes. Skællet Stilkporesvamp bliver generelt ikke anset som en fantastisk spisesvamp, men unge eksemplarer har faktisk en ganske fin smag. Du kan se to fine opskrifter med Skællet Stilkporesvamp her:

Hvornår starter svampesæsonen, når det er vådt?

Når det er mere vådt starter svampesæsonen tidligere. I gode svampeår kan du starte i foråret med at finde nogle fine spisesvampe. Du kan læse mere om alle svampe i foråret her. Hvis det våde vejr fortsætter efter foråret vil du kunne finde fine spisesvampe i juni, juli og august. Specielt rørhattene har det med at vise sig i de lidt varmere måneder. Den bedste svampemåned vil dog stadig være september eller oktober, hvor skovene som regel vrimler med svampe. I disse måneder vil du sjældent kunne gå en tur i skoven uden at se svampe, hvis du ikke er på stierne.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene