Frysning af svampe | Shroomi
frysning af svampe

Der er mange måder at konservere sin svampe på. En af de absolut hurtigste og nemmeste er frysning af svampe. Man kan både vælge at fryse de rensede svampe rå eller stegt. Hvis man vælger at fryse de stegte svampe vil de fylde meget mindre. Dette passer ofte godt, da der ikke altid er plads i fryseren. Både stegte og rå frosne svampe er lette at tage op og bruge i madlavningen.

Fremgangsmåde til frysning af svampe:

  • Rens svampene for jord og snavs. De skal gerne være helt rene inden de bliver frosset ned.
  • Skær dem i passene stykker. Det er op til dig selv, hvor store stykker du gerne vil bruge i madlavningen. Det anbefales at skære dem i stykker, så de er klar til at bruge direkte i madlavningen fra fryseren.
  • Du kan gemme svampene rå eller stegt. Hvis du vælger at stege svampene i fedtstof kan de ikke holde mere end et halvt år i fryseren. Steges de uden fedtstof kan de holde længere. Fryser du dem rå kan de godt holde sig op til et år.

Held og lykke med din frysning af svampe! Du må meget gerne sende billeder af resultatet til os på vores Facebook side: Shroomi. Du må ligeledes gerne fortælle om dine oplevelser med at fryse svampe. Det kan være, at du har nogle gode tips og tricks, som andre kan nyde godt af.