Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
De fleste svampe egner sig godt til at komme på brød. Svovlporesvamp er ikke nogen undtagelser. Den er specielt lækker på grund af sin fasthed. Det har været med til at give svampen dens engelske øgenavn – “Chicken of the woods”. Du kan desuden faktisk ofte udskifte kylling i opskrifter med denne svamp. Den vokser tidligt på sæsonen og den er derfor ofte at finde i løbet af maj, juni eller juli. Så du kan kigge efter den, når det varmere vejr begynder at komme. Her får du opskriften på svampetoast med svovlporesvamp, som du hurtigt kan lave med svampen.
Du skal huske at skære de seje dele af svampen fra inden du begynder at tilberede den. Det er kun yngre eksemplarer af svampen, som kan spises. Du skal desuden rense svampen godt, så der er ikke er skidt eller snavs på den. Du må gerne bruge en smule vand til at rengøre den, hvis det hjælper.
Start med at tage en pande frem og tænd for blusset. Du skal bare tænde for medium varme. Kom lidt smør/olie i panden. Du må gerne bruge begge dele. Lad dit smør smelte og kom svampene på panden.
Skær svampene i mindre stykker og kom dem på panden. De skal helst ikke være for tykke. Lad svampene stege i ca. 5 minutter ved middel varme. Kom herefter dine brødskiver på panden, hvis der er plads til det. Det er lækkert, hvis brødet kan få smagen fra smør/olie på panden. Alternativt kan du lave brødet i ovnen eller på en brødrister.
Kom bagefter rosmarin og hvidløg på panden sammen med brødet og svampene. Lad det stege i ca. 5 minutter eller lidt mere indtil hvidløgene og brødet har en flot gyldenbrun farve. Anret svampeblandingen på brødet og server med det samme.
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene