Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Opskrifter med rørhatte

Få inspiration til mad med rørhatte

Opskrifter med rørhatte

Der er mange gode spisesvampe i den danske natur og de kan bruges til alverdens ting i køkkenet. Nogle af de allerbedste spisesvampe er rørhatte. I Danmark er nogle af de bedste Karl Johan, Punkstokket Indigo-Rørhat, Brunstokket Rørhat og Netstokket Indigo-Rørhat. I denne artikel får du en lang liste af opskrifter med rørhatte, så du har inspiration til at lave mad med dine svampefund. Husk dog altid at være opmærksom på forvekslingerne hos de enkelte svampe. Generelt er rørhatte dog et godt udgangspunkt for begyndere.

Liste med rørhatte opskrifter

Her er den fulde liste over alle opskrifterne. Tryk på billedet eller overskriften for at komme ind til den enkelte opskrift, hvor du kan finde den fulde vejledning og listen over alle ingredienser.

Risotto med Brunstokket Rørhat og persille

Risotto med Brunstokket Rørhat og persille

Risotto er en af de mest kendte og bedste retter med svampe. Det tager lid tid at lave, men er egentlig en meget simpel opskrift. I denne opskrift bruges der Brunstokket Rørhat, men du kan sagtens bruge de andre kendte rørhatte. Lidt grønt på toppen giver retten en lækker finish.

Flødestuvet indigo-rørhat på brød

Flødestuvet indigo-rørhat på brød

Dette er en super lækker ret, som du kan lave på små 20 minutter. Flødestuvning er perfekt til svampe, da svampene virkelig frigiver den gode smag. Brug et godt stykke brød for det bedste resultat.

Friturestegte Karl Johan svampe

Friturestegte Karl Johan svampe

Svampe er overraskende gode at fritere. Du kan skære store flotte stykker af dine rørhatte og bruge dem til denne opskrift, hvor du samtidig kan lave en lækker sauce. Server dem som snack eller tilbehør til din hovedret.

Karl Johan Aioli

karl johan aioli

Denne opskrift er lidt anderledes end de klassiske Karl Johan opskrifter. Den er rigtig god, hvis du har fundet mange svampe og gerne vil prøve med nogle forskellige måder at bruge svampen på.

Karl Johan smør

Karl Johan smør

Denne opskrift er et godt alternativ til at konservere dine svampe. Netop ved en stor samling giver det mening at konservere svampe på forskellige måder. Så hvis du gerne vil prøve en anden måde end at tørre eller fryse dem kan du bruge denne opskrift. Svampesmør er perfekt på en skive ristet brød eller som alternativ til de andre måder du bruger din almindelige smør på.

Bagt kartoffel med Karl Johan og cheddar

Bagt kartoffel med Karl Johan og cheddar

Bagte kartofler er perfekte sammen med et godt stykke kød eller som tilbehør til en salat. Der skal som regel lidt ekstra ingredienser til at gøre den klassiske bagte kartoffel lækker. Denne opskrift giver et bud på en lækker måde at bruge dine Karl Johan svampe sammen med kartoflerne.

Sweet Potato Fries med indigo-mayo

Sweet potato fries med indigo-mayo

Sweet potato fries har en sødere smag end normale pomfritter. Med denne opskrift får du en måde at lave sprød pomfritter samt en lækker mayonnaise baseret på indigo-rørhat. Du kan dog bruge alle spiselige rørhatte til at lave din egen mayo.

Rigatoni med indigo-rørhat og rosmarin

Rigatoni med indigo-rørhat og rosmarin

Pasta er altid en nem og lækker ret til aftensmad. Det tager sjældent lang tid at lave og du får en god smag. Svampe har længe været populært at bruge sammen med pasta, hvor specielt Italien bruger dem meget. Du kan bruge alle dine rørhatte fund til opskriften.

Svampesauce med Karl Johan

Svampesauce med Karl Johan

Svampesauce er en af de mest populære retter med svampe i Danmark. En god sauce til et godt stykke kød giver dig med sikkerhed en god smag. Karl Johan er perfekt til sauce med den kraftige dybe smag. Du kan sagtens tilføje lidt fløde, hvis du gerne vil have en mere cremet sauce.

Rødbedesalat med Karl Johan og gedeost

Rødbedesalat med Karl Johan og gedeost

Dette er en af de mere anderledes opskrifter. Den er super god som alternativ til en mere klassisk salat. Svampene og gedeosten giver dig en kraftig god smag sammen med den søde rødbede.

Pasta carbonara med Karl Johan

Pasta carbonara med Karl Johan

En god pasta carbonara er ikke til at tage fejl af. Her er der tilføjet Karl Johan og lidt persille på toppen for at give retten et lille pift. Du kan sagtens bruge dine andre rørhatte eller andre spisesvampe til retten.

Svampepasta med Karl Johan

Svampepasta med Karl Johan

Dette er en anden version af svampepasta, hvor der er brugt Karl Johan. Fløden, osten og den gode smag fra svampene skaber en dejlig ret, som er god til aftensmad.

Svampetoast med Karl Johan og ramsløg

Svampetoast med Karl Johan og ramsløg

Dette er et bud på en af de mere simple opskrifter med svampe og ramsløg fra skoven. Ramsløg har en meget kraftig smag, som bliver mere mild ved tilberedning. Den er perfekt, hvis du har gemt nogle svampe og du har fundet ramsløg i foråret.

Flere opskrifter med rørhatte

Her på Shroomi arbejdes der altid med nye opskrifter med de danske spisesvampe. Der kommer derfor altid nye opskrifter til, som kan findes i vores App. Her kan du få information omkring alle de danske svampe og finde alle de nye opskrifter. Den fås både til iOS og Android. Klik på linket herunder og hent den til din telefon.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene