Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close
Spiselig-Skørhat

Spiselig Skørhat

Russula vesca

  • Kategori:

  • Skørhatfamilien

  • Status:

  • Spiselig
  • Spiselig

  • Sted:

  • Løvskov
  • Løvskov


Gode Kendetegn hos Spiselig Skørhat

Juli-oktober – Hyppig i løvskov under især bøg  – Hat 4-10 cm

Rød-lilla til rødbrun hatfarve og mild smag

Om Svampen

Spiselig Skørhat er en almindelig middelstor skørhat i Danmark. Det er en god spisesvamp, som dog ofte bliver overset i naturen på grund af dens matte farver. Den er ligeledes ofte angrebet af snegle og larver. Det er dog en fin spisesvamp, hvis du er heldig et finde et godt eksemplar. Du kan altid prøve at smage en lille smule og se om den har en mild smag. Generelt kan man altid smage på svampe og spytte ud igen. De mest giftige svampe skal man dog undgå at smage på.

Svampens Struktur

Hatten bliver op til 10 cm bred og er hvælvet hos unge eksemplarer. Den bliver senere affladet og svagt nedtrykt i midten. Den har en rødlig-lilla til brunrød farve, som nogle gange kan have grønlige komponenter. Hathuden er tit ikke stor nok til at dække hele hathuden, hvilket gør lamellerne bliver blottet på hatoversiden. Lamellerne er hvide til cremefarvede.

Lugt og Smag

Spiselig Skørhat har en meget mild lugt og smag. Smagen kan minde om en lidt nøddeagtig smag.

Vækst

Svampen vokser hovedsageligt i løvskov, men kan sjældent findes i nåleskov. Den vokser specielt under middelalrende bøgetræer.

Forvekslinger

Der findes mange skørhatte med røde hatfarver i den danske natur. Spiselig Skørhat kan kendes på sin meget milde smag, det faste kød, samt de blottede lameller. Specielt de blottede lamellerne findes ikke i samme grad hos andre skørhatte. Andre svampe med dette kendetegn har typisk en anden hatfarve og en skarp smag. Spiselig Skørhat kan ligeledes kendes på sin mangel på mælkesaft.

Læs mere om Spiselig Skørhat:

Russula_vesca

Flere billeder
Spiselig Skørhat2 Spiselige Skørhat3
shroomi app

Seneste opskrifter med alle svampe