Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Hvornår er det svampetid?

Her fortæller vi om den bedste svampetid i Danmark

hvornår er det svampetid

Svampe kan findes hele året i Danmark. Der er dog mange tider i løbet af året, hvor det er bedre at gå på svampejagt. Her i artiklen giver vi et overblik over hvornår det er svampetid og hvilke svampe du kan finde i de forskellige måneder.

Hvornår er det svampetid?

Selvom der er svampe hele året er der en række måneder, som er meget bedre end andre. Det er altid bedst at finde svampe i efteråret, hvor man har garanti for at finde svampe i skoven, hvis man går en tur. Det er dog selvfølgelig ikke altid de gode spiselig svampe du finder. Du vil dog altid kunne se svampe, hvis du bevæger dig væk fra stierne. Vær altid opmærksom på om du har ret til at være i skoven, hvor du har planlagt at samle svampe.

Svampe i de forskellige svampemåneder

Vi har her listet de mest populære måneder at samle svampe i. Du vil opleve, at mange af svampene går igen i de forskellige måneder. Det er fordi de gode spisesvampe ofte er de samme. Generelt afhænger det meget af vejret, hvornår du kan finde de gode svampe. Der er dog ingen skam i at tage på svampejagt uden at finde de rigtig gode svampe. Der er rigeligt med andre spændende svampe at gå efter, som måske kan bruges i en dekoration eller til et flot billede.

Se beskrivelser af de populære måneder her:

Hvis du er ude efter et simpelt overblik kan du se mere i vores svampekalender, som viser de bedste spisesvampe i de forskellige årstider.

Du kan finde den her: Svampekalenderen.

Svampetid kan derfor ikke siges mere præcist end sensommer/efterår, hvor de fleste svampe er fremme. Helt præcist hvornår det er svampetid bestemmes af vejret og du skal derfor følge med i vejret og planlægge ture, når der er gået nogle dage efter et eventuelt regnvejr. Her er jorden fugtig og sammen med sol giver det gode forhold for at svampene vokser sig større. Mange svampe vokser op i løbet af bare få dage, når de endelig viser sig.

God svampejagt!

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene