Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe i juni

Find svampe i starten af sommeren

svampe i juni

Svampe i juni er ikke noget sjældent fænomen. Selvom mange forbinder svampe og svampejagt med efteråret kan man sagtens finde gode svampe i juni og over sommeren. Det afhænger i høj grad af vejret, da juni i Danmark kan være meget varm, men samtidig meget kold. I de våde år kan svampesæsonen allerede være godt i gang i juni. Andre år vil der dog næsten ikke være nogle svampe at finde i skovene, hvis det har været meget tørt.

Selve svampene i denne periode består af enkelte forårssvampe, men ellers mange rørhatte og kendte svampe fra sensommeren. Rørhattene er typisk nogle af de første til at vise sig, hvis det er en våd sommer. Du skal derfor kigge efter de klassiske gode rørhatte på dine svampeture i denne tid. Herunder kan du se en liste over nogle af de gode spisesvampe i juni.

Spiselig svampe i juni

Der vokser mange flere end de nævnte svampe, men disse er nogle af de mest hyppige. Der er ikke kun spiselig svampe i juni. Vi har medtaget nogle af de giftige, så du ved hvad ud skal undgå.

Giftige svampe i juni

Vi har kun nævnt en lille del af de giftige svampe på denne tid, da det varierer meget hvilke svampe, som optræder i naturen i juni. Fluesvampe vil faktisk sjældent være at finde i juni, men det kan lade sig gøre i nogle år. Generelt skal du selvfølgelig huske at være helt sikker på dine fund, hvis du gerne vil bruge dem i madlavningen.

En af fordelene ved svampejagt som hobby er mulighederne I vejr, som andre måske betragter som dårligt. Det gælder generelt for svampe, at de optimale betingelser optræder et par uger efter kraftig regn. Hvis der samtidig har været fin varme skaber det gode vækstbetingelser i skovene.

God svampejagt!

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene