Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe som ligner kantareller

Se forvekslingerne du kan støde på i skoven

Svampe som ligner kantareller

Kantareller er en speciel gruppe af svampe, som har nogle meget klare kendetegn. Det er langt fra den største gruppe af svampe og derfor er der også gode muligheder for begyndere. Den mest kendte svamp i familien Almindelig Kantarel. Det er oftest denne folk tænker på, når de hører ordet kantareller. Der er dog andre svampe i familien. Mange af de andre er faktisk også rigtig gode spisesvampe. Her kan blandt andet nævnes Trompet-Kantarel og Tragt-Kantarel. Nu kommer vi til at kigge nærmere på svampe, som ligner kantareller. Det er dog med udgangspunkt i Almindelig Kantarel.

Hvilke svampe ligner kantareller?

På grund af det meget karakteristiske udseende finder du ikke mange andre svampe i skoven, som ligner kantareller. Man kan engang imellem være kort i tvivl, når man ser på svampen oppefra. Der er sjældent meget tvivl, når man ser de fine ribber under svampen, der løber ned ad stokken. Disse er et rigtig godt kendetegn for Almindelig Kantarel. En af svampene med lignende kendetegn er Almindelig Orangekantarel.

Det er meget let at blive begejstret i skoven, når man ser den orange farve stråle fra skovbunden. Det kan dog sagtens være Almindelig Orangekantarel, som ligner fra distancen. Du kan dog hurtigt skelne den fra kantareller ved at kigge under hatten, hvor du kan se forskellen. På billedet herunder vises forskellen mellem undersiden af de to slags svampe. På venstre side ses Almindelig Orangekantarel, som typisk har en mere orange farve. Vigtigere er det dog, at svampen har lameller og ikke ribber. Lamellerne stopper altså med at løbe ned langs stokken. Hos Almindelig Kantarel ser du tydeligt ribberne fortsætte ned langs stokken.

almindelig kantarel og almindelig orangekantarel forveksling

Almindelig Orangekantarel er uspiselig og derfor er det fint at kende forskellene mellem de to svampe. En anden svamp som ligner Almindelig Kantarel er Bleg Kantarel. Denne sammenligning er dog mest for informationens skyld, da begge er rigtig gode spisesvampe. Du behøver derfor ikke være nervøs for at forveksle de to svampe. Billedet herunder viser Bleg Kantarel til venstre og Almindelig Kantarel til højre. Der er ikke særlig stor forskel mellem svampene og den bedste måde at skelne mellem dem er på farven, som er lysere ved Bleg Kantarel.

bleg kantarel almindelig kantarel forveksling

Med denne artikel bør du have et bedre overblik over svampe som ligner kantareller. Dette kan give dig et fint udgangspunkt til din svampejagt og din jagt efter kantareller. Husk at andre svampe i kantarelfamilien har andre forvekslinger. Her er der taget udgangspunkt i Almindelig Kantarel.

Du kan se mange forskellige billeder af kantareller på Google. Du skal dog være opmærksom på hvilken svamp som vises på billederne.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene