Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe i april

Begyndelsen på svampeåret

svampe i april

Du vil altid kunne finde svampe hele året. Der er dog nogle måneder som er bedre end andre. Generelt afhænger det meget af vejret hvornår svampene kommer frem. Over hele vinteren er det sparsomt hvad man kan finde i de danske skove. Du kan være heldig at finde nogle østershatte, Judasøre eller Fløjlsfod. Det er dog sjældent du får noget ud af svampeture, hvis der har været frost. Svampe i april er mere almindelige. Det er her nogle af de mere kendte spisesvampe begynder at kigge frem. Herunder beskriver vi nogle af de typiske svampe, som du kan støde på i april. Det vil som sagt før stadig afhænge af vejret om de kommer tidligt eller sent i april.

Spiselige svampe i april

Der er flere fine spisesvamp i april, som alle er ret karakteristiske. Du får derfor nok ikke de store problemer med at genkende dem, hvis de lige bruger lidt tid på at læse om de enkelte. Her har vi medtaget nogle af de mest kendte, som alle er fine svampe. Det svære er at finde dem, hvor mange kun har enkelte steder med morkler og Vårmusseron.

Giftige svampe i april

Selvom svampesæsonen kun lige er ved at komme frem er der også giftige svampe. De er dog på dette tidspunkt af året meget lette at genkende, da svampe i april ikke er så mange. Hvis vi snakker om morkelfamilien kan man finde den giftige Almindelig Stenmorkel. Den har tidligere været anset som spiselig, men man har fundet ud af, at den indeholder gift selv efter lang tilberedning. Der er dog stadig steder, hvor svampen spises efter at have været tørret i flere måneder. Du kan læse om svampen her:

Foråret og april byder derfor på fine svampe generelt, hvis du er heldig. Det er langt fra alle svampeture i skoven, som giver gevinst. Lær de gode spisesvampe at kende og prøv at gå nogle ture i skoven. En af fordelen på dette tidspunkt er, at der ikke er mange andre svampejægere i skoven. Du kan derfor være heldig at få nogle fine svampeområder for dig selv.

God svampejagt!

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene