Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe i marts

Gå på svampejagt når vinteren er ved at være ovre

svampe i marts

Svampesæsonen føles altid for kort, når den endelig kommer i gang. Du behøver dog ikke at holde dig til enkelte måneder i efteråret for at gå på svampejagt. Svampe i marts er nemlig ikke noget sjældent syn. Det afhænger dog i høj grad af vejret, da frostvejr generelt ikke er godt for svampene.

Svampe i marts

Der er mange af vintersvampene, som går igen i marts. Det er nemlig stadig ikke helt blevet sæson for nogle af de gode forårssvampe endnu. Du må derfor vente til april med at finde Morkler og Vårmusseron, som er populære spisesvampe.

Østerhat er en af de gode spisesvampe og du kan finde den både i naturen og i supermarkedet. I naturen afhænger det i høj grad af temperaturen hvornår du finder den. I varme år kan den findes hele vejen gennem vinteren og starten af 2018 blev der fundet mange af dem på grund af det milde vejr. I år med hårdere vintre kan det være, at de først kommer frem i marts.

almindelig østershat marts

 

Denne svamp er en af de mindre kendte og der er ikke mange danskere, som kender den. Den kommer i lidt forskellige variationer, men alle er spiselig. Fløjlsfod afhænger ligesom de andre svampe en del af vejret, så du kan sagtens være heldig i marts. I begyndelsen af 2018 blev denne svamp også fundet mange gange.

fløjlsfod vinter februar svamp

Judasøre er en god svamp at kigge efter i marts. Den er meget karateristisk og er spiselig. Det er dog ikke nogen super god spisesvamp. Du kan se flere retter med svampen på vores side med opskrifter.

Judasøre februar vinter

Det var vores korte fortælling omkring svampe i marts. Du kan selvfølgelig altid være både heldig og uheldig med dine svampeture. Generelt vokser der mange svampe i skoven, hvis vejret er mildt. Du kan finde flere opskrifter her på siden med alle svampene, så hvis du er heldig kan du finde inspirationen til din mad.

God svampejagt!

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene