Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe i haven

Læs mere om hvilke svampe du kan finde i din egen have

svampe i haven

Der er mange forskellige steder, hvor du kan finde svampe i Danmark. Langt de fleste gode spisesvampe vokser i skoven, hvor du kan finde svampe som Karl Johan, Kantarel og Pigsvampe. Det er dog ikke kun I skovene, at de gode spisesvampe vokser. Du kan faktisk finde fine svampe i haven. I denne artikel nævner vi nogle af svampene, som du kan finde I din egen have.

Svampe i haven

Der findes mange forskellige arter af champignon. På grund af de mange forskellige arter og forvekslingsmulighederne anses det ikke for en begyndersvamp. Karbol-Champignon er en af de farlige forvekslingsmuligheder, som kan kendes på den gule farve ved stokbasis.

Støvbolde findes både i haver og i skoven. Der er mange forskellige slags og de har meget tydelige kendetegn. En af de spiselige er den kendte Kæmpe-Støvbold, som kan blive meget stor. På grund af den store størrelse kan den give mad til mange dage og er særdeles velegnet til at blive frosset ned. Fælles for alle støvboldene gælder det, at de er spiselige, når de er hvide hele vejen igennem. Hvis de er misfarvet eller har en mørk sporemasse er de ikke spiselige. Almindelig Bruskbold er en støvbold og anses som svagt giftig.

En af de mindre kendte, men gode spisesvampe i Danmark. Hvis man går ture i parker inde i byerne vil man ofte støde på denne svamp, som har fine kendetegn.

  • Høsletsvamp

En meget almindelig svamp i Danmark i haverne og på markerne. Den er ikke spiselig og har dermed ikke nogen værdi for en svampesamler. Generelt vokser der mange små svampe i haverne, hvor Høsletsvamp er en af disse.

  • Glanshat

En anden en af de små svampe i haven, som ligner flere andre. Denne er heller ikke spiselig og har dermed ikke meget værdi for en svampesamler.

Der er mange forskellige holdninger til at have svampe i haven. Generelt er det ikke noget man skal frygte. Der er desuden heller ikke de store muligheder for at slippe for dem, da man så skal grave alt sin jord op af haven. I forhold til at have børn er det vigtigt, at gøre dem opmærksomme på ikke bare at spise svampe. Ved at kende svampene nævnt i denne artikel er der en god chance for at det er en af disse som vokser i din have. Så har du mulighed for hurtigere at finde ud af hvad der gror i din have.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene