Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Rigatoni er en af de kendte italienske pastavarianter. Den kan som udgangspunkt laves med mange forskellige slags svampe, men nogle af de faste svampe går bedre med opskriften for at give den lidt bid. Til retten her er brugt Punkstokket Indigo-Rørhat, som er en lækker spisesvamp i Danmark. Du kan også sagtens bruge den anden gode Netstokket Indigo-Rørhat. Sørg for at stege dem godt ved tilberedning. Du kan læse mere om svampene her:
Til denne italienske klassiker er der brugt Punkstokket Indigo-Rørhat, som er en rigtig lækker spisesvamp. Man skal bare huske at tilberede den i mindst 15 minutter. Du kan godt udskifte rigatoni med en anden slags pasta, hvis du har noget i forvejen. Brug en god parmesan på toppen, da det giver retten et ekstra pift.
Start med at sætte vand over i en gryde med noget salt. Mens vandet koger kan du tage en stor pande op og komme smør på. Når dit smør er smeltet kan du komme løg på panden og stege dem i et par minutter indtil de er gennemsigtige. Tilføj hvidløg og svampe og fortsæt med at stege i ca. 10 minutter. Når dine svampe er blevet let brune er de færdige.
Kom herefter en smule vin på panden og rør det hele godt rundt. Lad nu hele blandingen simre i nogle minutter indtil vinen er reduceret til ca. det halve. Kom tomater, rosmarin, salt og peber i samt eventuelt en smule chiliflager på panden.
Når pastaen er kogt kan du sigte vandet fra og komme det på en tallerken. Herefter kommer du svampeblandingen over. Server med det samme med revet ost på toppen. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene