Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Det har i de sidste mange uger været rigtig let at finde rørhatte i skovene i Danmark. Selvom svampesæsonen totalt set ikke har været specielt god er regnen endelig kommet. Det har i første omgang betydet gode ting for rørhattene. Kantareller er stadig ikke til at finde i store mængder, men du kan sagtens lave lækker mad med rørhatte. Udover den fantastiske Karl Johan er indigo-rørhattene gode spisesvampe. Her får du en opskrift med Punktstokket Indigo-Rørhat, som er en god spisesvamp.
Det er altid en god mulighed at lave flødestuvning med svampe. Hele retten får altid en lækker smag af svampe og du får derfor mulighed for at føle smagen fra dine fund. Her er der brugt Punktstokket Indigo-Rørhat, som er en rigtig lækker spisesvamp. Brug noget lækkert brød og husk at stege svampen godt igennem. Den har en lækker fast konsistens, som mange andre svampe ikke har. Den afgiver heller ikke ligeså meget vand. Svampen er kendt for den blå farve, som kødet får ved gennemskæring. Dette kan du blandt andet se på billederne.
Start med at tage en pande frem og kom en smule smør på den. Nu kan du skære dine svampe i mindre stykker og komme dem på panden. Du behøver ikke skære svampene i helt små stykker. Lad dem stege på panden i 5 – 10 minutter. Indigo-Rørhatte skal gerne steges længere end nogle andre svampe.
Mens svampene er på panden kan du skære hvidløg i små stykker. Kom herefter stykkerne på panden sammen med svampene og lad det stege et par minutter. Tilføj så fløde, citronsaft, timian samt lidt salt og peber.
Lad det hele simre i omkring 5 minutter indtil fløden er blevet lidt tykkere. Mens retten simrer kan du komme dit brød i en toastmaskine. Kom blandingen over brødet og server med det samme. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene