Risotto med Brunstokket Rørhat og persille

En god risotto med en lækker rørhat

Risotto med Brunstokket Rørhat og persille

Risotto er en af de allermest kendte opskrifter med svampe. Selve retten er mest baseret på den gode fyldige smag fra risotto ris, som optager smag fra ingredienserne. Den passer perfekt til at udvide med svampe, da de kan give en ekstra god smag. Den er rigtig kendt i Italien, som laver risotto i mange varianter. Til retten her er der brugt rørhatte, som du kan læse mere om her:

Risotto med Brunstokket Rørhat og persille

Risotto er perfekt til en lækker middag efter en tur i skoven med gode svampefund. I denne opskrift er der brugt Brunstokket Rørhat og Punktstokket Indigo-Rørhat, som begge er gode spisesvampe i Danmark. De giver begge en god konsistens til retten og ekstra smag. Generelt skal Punktstokket Indigo-Rørhat steges i 15 – 20 minutter før den indtages.

Ingredienser

  • 1 liter kyllingebouillon
  • 2 dl hvidvin
  • 1 spsk olivenolie
  • 50 gram smør
  • 150 rørhatte eller blandede svampe (gem lidt til toppen)
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 gram risottoris
  • 150 gram revet parmesan
  • 1 håndfuld persille

Fremgangsmåde

Start med at tage en dyb pande op og tænd for blusset. Begynd at snitte rødløg og hvidløg fint. Kom lidt olie på panden og tilføj både rødløg og hvidløg. Lad dem stege i et par minutter og kom så dine snittede svampe ved. Du kan selv bestemme hvor store stykker du gerne vil have. Gem lidt af svampene til toppen ved servering. Efter svampene har fået en smule farve kan du komme dine ris på panden. De må gerne blive stegt i et par minutter før du går videre.

Efter ca. 3 – 4 minutter kan du komme hvidvin i panden og lade retten simre indtil hvidvinen er næsten fordampet. Kom så bouillon på panden lidt ad gangen og lad det hele simre. Dette fortsætter du med indtil risene er kogt. Det tager ca. 15 – 20 minutter. Smag på risene, når du tror, at de er ved at være færdige. De skal gerne stadig have en smule bid.

Nu kan du komme ca. 3/4 af parmesanosten i panden sammen med smør. Du kan eventuelt stege en smule svampe på en anden pande, som kan bruges på toppen af retten. Smag til med salt og peber og server med lidt persille på toppen. Velbekomme!

Risotto med Brunstokket Rørhat og persille ingredienser

Risotto med Brunstokket Rørhat og persille opskrift

shroomi app

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene