Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Der er ikke noget bedre at finde urter og svampe i naturen, som du kan bruge i dit eget køkken. Selvom Karl Johan ikke altid er lige let at finde, sker det en gang i mellem. Ramsløg derimod er meget let at finde og kan bruges på utrolig mange måder i køkkenet. Når man finder ramsløg vokser det desuden i meget store grupper, som kan dække hele skovbunden.
Du kan læse mere om Karl Johan svampen her:
Denne opskrift kombinerer to fantastiske elementer fra den danske natur. Ramsløg og Karl Johan er begge populære at bruge i køkkenet og giver god smag til denne retter. Ramsløg kan dog være meget stærkt og derfor er det godt at give det en tur på panden eller i ovnen i opskriften. Her får du en simpel opskrift på en svampetoast, som er god som forret eller snack.
Tag en pande op og tænd for medium varme. Kom lidt olie og smør på panden og steg dine Karl Johan svampe i et par minutter indtil de har fået lidt farve. Kom hvidløg og ramsløg på panden og steg det et par minutter mere indtil ramsløget er faldet sammen.
Du kan selv vælge om du vil lave brødet på panden eller i ovnen. Hvis du laver det i ovnen, kan du varme det mens svampeblandingen steger på panden. Laver du det på panden kan du lægge brødet på sammen med svampeblandingen. Kom eventuelt en smule mere olie på panden sammen med brødet.
Kom brødet på en tallerken og top af med svampe- og ramsløgsblandingen. Kom en smule citronsaft over din mad og server den med det samme. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene