Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Rødbedesalat med Karl Johan og gedeost

En fin salat med de flotte farver fra rødbederne og smagen fra Karl Johan

Rødbedesalat med Karl Johan og gedeost

Karl Johan er en af de bedste spisesvampe i Danmark og hvis man er heldig kan man få et meget stort udbytte, da svampen er stor. Den er dog tit angrebet af insekter eller orme. I denne omgang får du opskriften på en god salat, hvor svampene giver en god smag. Lige nu kan du finde den i stor stil i skovene.

Læs mere om Karl Johan og Sommer Rørhat her:

Rødbedesalat med Karl Johan og gedeost

Denne rødbedesalat giver både en fantastisk flot ret og en god smag. Karl Johan svampene går godt sammen med gedeosten og de røde rødbedeskiver gør den flot at se på. Sørg for at bruge en økologisk citron, da du kan rive en smule af skallen og komme ovenpå salaten før servering.

Ingredienser

  • 300 gram rødbede
  • 100 gram Karl Johan
  • 100 gram gedeost
  • 50 gram solsikkefrø
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk balsamico
  • 2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

Der skal både laves selve salaten og en dressing, som kommes hen over. Start med at rense dine rødbeder og kog dem. Du kan selv bestemme om du vil skrælle dem. Det afhænger lidt af hvor meget jord, som sidder på dem. Kom vand i en gryde og få det op og koge. Kog rødbederne i ca. 20 – 40 minutter alt efter størrelsen. Du kan stikke en gaffel i og mærke om de er færdige, hvis den slipper let. Hæld vandet fra og lad dem køle af.

Tag en pande op og lidt olivenolie på panden. Skær dine Karl Johan svampe i mindre stykker og kom dem på panden. Drys en smule salt over dem og lad dem stege i ca. 5 minutter indtil de er blevet blødere. Skær dine rødbeder i tynde skiver og kom dem på en stor tallerken eller et fad. Fordel herefter svampene, gedeost samt solsikkefrø over rødbederne.

Tag en lille skål og bland olivenolie, balsamico og citronsaft. Fordel dressingen ud over salaten. Du må gerne rive en smule af citronskallen og drysse over før servering. Velbekomme!

Rødbedesalat med Karl Johan og gedeost ingredienser
Rødbedesalat med Karl Johan og gedeost opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene