Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Du kan bruge din svampe til utallige ting i køkkenet. En af de mest klassiske er dog en god svampesauce. Med denne opskrift giver vi dig en god sauce at lave til dine gæster. Svampesauce med Karl Johan er relativt let at lave og giver en super smag. I naturen skal du primært være opmærksom på Karl Johans uspiselige forveksling, som hedder Galderørhat. Du kan læse om begge svampe her:
Opskriften her giver dig en perfekt mulighed for at bruge dine Karl Johan svampe i en lækker ret. En stor svamp giver dig både mulighed for at lave en sauce og en anden ret. Her kan du blandt andet bruge svampen råt i en salat eller lignende. Du kan udelade enkelte ingredienser i opskriften, men generelt bliver den bedst med alle dele. Kom din sauce over en god bøf eller en omgang kartoffelmos. Du kan eventuelt tilføje fløde, hvis du gerne vil have en federe smag.
Kom dine tørrede Karl Johan svampe i en skål varmt vand og lad dem udbløde. Det tager omking 30 minutter før de har optaget vandet. Tag svampene ud af vandet og klem vandet ud af dem tilbage i skålen. Gem vandet fra svampene og kom svampene over i en anden skål uden vand.
Varm noget olie i en pande ved medium varme. Kom løg og hvidløg på panden og steg dem indtil de er brunet. Det tager ca. 10 minutter. Kom så hvidvin på panden og skru op for varmen. Lad det simre indtil de meste væske er fordampet. Det tager mellem 5 – 10 minutter. Kom rosmarin, svampe og bouillon på panden sammen med vandet fra svampene. Lad bundfaldet ligge i skålen med svampe vand. Lad din sauce simre indtil der ca. er en halv liter tilbage.
Bland smør og mel i en lille skål og kom det over i panden. Pisk det sammen med saucen og lad det simre et par minutter indtil din sauce er blevet tykkere. Smag til med salt og peber. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene