Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Denne opskrift er meget anderledes end flere af vores andre opskrifter. Det er nok en af de allermest simple opskrifter, som mange ikke har prøvet før. Friturestegte Karl Johan svampe vil dog selvfølgelig indeholde en del fedt, da de bliver stegt i olie. Du kan mindske mængden af olie, hvis gerne vil lave retten lidt sundere. Det anbefales dog, at stege dem i en god omgang olie. Lige nu kan du finde Karl Johan i mange af de danske skove.
Du kan læse mere om Karl Johan her:
Dette er en af de mest simple retter og den tager ikke lang tid at lave. Det er ikke synd at bruge Karl Johan til denne opskrift, da de faktisk bevarer deres gode smag. Du kan godt bruge samme opskrift med andre svampe, men Karl Johan er rigtig velegnet til det. Her er de serveret sammen med en lækker honning dressing, men du kan sagtens bruge andre opskrifter på dressing eller servere dem uden.
Dressing
Det bedste er at starte med at lave dressingen. Den kræver egentlig blot, at alle ingredienser blandes sammen i en skål. Herefter kan du stille den i køleskabet og lade den trække, mens du laver resten af opskriften. Først skal du rense dine Karl Johan svampe grundigt. Skær dem herefter i store tykke skiver. Dyp svampene i vand hurtigt og lad det meste vand løbe fra.
Dyp så dine Karl Johan stykker i mel og kom dem på en varm pande, som har et godt lag olie. Husk at olien skal være meget varm inden du kommer svampene på.
Steg svampene i olien i et par minutter på hver side indtil de har en fin lysebrun farve. Lad olien dryppe af på et stykke papir og kom salt og peber på svampene. Server med det samme sammen med din dressing. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene