Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Svampe er alsidige at bruge i maden og de kan derfor være gode smagsgivere i alverdens retter. I denne omgang får du opskriften på en lækker aioli, som kan bruges på mange måder. Der er brugt Karl Johan svampe, men du vil godt kunne udskifte dem med andre svampe, hvis du ikke har fundet Karl Johan på din svampejagt. Læs mere om Karl Johan her:
Der er ikke mange ting, som er bedre end en god dip eller sauce. Aioli kan bruges til mange ting og smager fortræffeligt med tapas eller i en burger. Opskriften har godt af at trække et par timer i køleskabet før servering. Hvis du ikke har friske Karl Johan svampe kan du sagtens bruge tørrede og udbløde dem. Bare husk at gå i gang i god tid.
Tag en pande frem og tænd for medium varme. Vær sikker på at dit løg og hvidløg er meget finthakket. Kom lidt olie på panden og steg løg og hvidløg et par minutter. Tilføj så dine Karl Johan svampe og lad blandingen stege i ca. 5 – 7 minutter indtil svampen er blevet bløde. Du kan selv bestemme om du vil hakke svampene før eller efter du steger dem.
Tag blandingen af blusset og lad den stå indtil den er kølet af. Kom blandingen i en skål og tilføj mayonnaise, timian, salt og peber.
Rør det hele godt sammen og lad det stå lidt før servering. Server sammen med brød, tapas eller hvor det ellers passer for dig. Velbekomme!
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene