Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Heksering med svampe

Læs mere omkring det interessante svampefænomen

heksering med svampe

Svampe kan findes i alverdens størrelser og former. Selv i Danmark har vi et meget stort antal svampe, som varierer på alverdens parametre. Udover svampenes former og farver betyder deres voksested meget for bestemmelse. Nogle vokser i knipper og andre vokser alene. Et af de mere interessante fænomener er en heksering med svampe, der vokser i en ring.

Hvad er en heksering?

En heksering er som udgangspunkt et svampeangreb i jorden. Det kan vise sig både som cirkler af dødt græs, men også med svampelegemer over jorden. Nogle er ikke glade for at få disse i haven, da de kan være meget svære at komme af med og nogle mener ikke, at de er pæne i haven. Generelt er det dog meget svært at komme af med dem, da myceliet er nede i jorden. Det hjælper derfor ikke meget at fjerne svampen fra overfladen.

Her kan du se et andet billede af en heksering:

heksering i haven

Heksering med svampe i Danmark

Hekseringe kan vokse alle steder. Nogle af de klassiske svampe i haven vokser ofte i en heksering, hvilket får folk til at undre sig. Det sker dog mindst ligeså tit ude i skovene, hvor det nogle gange kan være svært at fastslå om det er en heksering eller ej. Her nævner vi en række svampe, som typisk kan findes i hekseringe:

Disse er dog langt fra alle svampe, som vokser i heksering. Du skal derfor ikke antage, at dine svampe i haven eller i skoven er blandt disse arter. Vær hellere opmærksom på at bestemme svampene som du altid gør. Du kan dog bruge disse til at pege dig i den rigtige retning. Der er mange andre svampe, som vokser på græs. Dem kan du se her:

Finder I nogle svampe i heksering, som vi ikke har nævnt i denne artikel, må I gerne sende jeres billeder og bestemmelser. Så skal vi nok opdatere vores liste, så vi ender med at have en omfattende liste.

God svampejagt!

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene