Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Må man genopvarme svampe?

Læs mere om hvordan du behandler svampe i madlavningen

Må man genopvarme svampe

Der har altid været mange historier og meninger omkring hvordan man behandler svampe bedst i et køkken. Dette sker nok typisk, fordi svampe er anderledes end mange andre madvarer. Specielt spørgsmålet om man må vaske svampe har fået mange mennesker til at slå op på nettet. I denne omgang taler vi om at genopvarme svampe, når de allerede har været brugt i madlavningen.

Kan svampe genopvarmes?

Det korte svar er ja. Ligesom med mange andre madvarer må du godt genopvarme svampe, som du har brugt i din aftensmad. Du skal dog selvfølgelig være opmærksom at få dine rester i køleskabet hurtigt efter spisning. Ellers vil der dannes bakterier og det vil ikke længere være godt at gemme dem til en anden dag.

Du kan med fordel opvarme svampe i en mikroovn, da de indeholder meget vand. Du skal bare huske at holde varmen relativt lav.

Kan man altid genopvarme svampe?

Med vilde svampe skal du altid sætte dig ind i den enkelt svamp og læse om man sikkert kan spise den efter genopvarmning. Generelt gælder det dog for de populære spisesvampe, at du godt kan genopvarme dem. De kan dog risikere ikke at have helt samme gode smag.

Du kan læse lidt om det generelle næringsindhold i svampe her.

Få alle opskrifterne med svampe

Her på siden har vi lavet en masse opskrifter med svampe, så du kan få inspiration til at bruge svampe i din madlavning. Dette gælder både svampe fra supermarkedet og vilde svampe fra naturen.

Her er nogle enkelte andre udvalgte opskrifter til inspiration:

Dette var blot et lille udsnit af de gode opskrifter. Du må også meget gerne sende dine egne opskrifter, så vi kan udvide vores inspiration for de danske svampesamlere.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene