Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Der har altid været mange historier og meninger omkring hvordan man behandler svampe bedst i et køkken. Dette sker nok typisk, fordi svampe er anderledes end mange andre madvarer. Specielt spørgsmålet om man må vaske svampe har fået mange mennesker til at slå op på nettet. I denne omgang taler vi om at genopvarme svampe, når de allerede har været brugt i madlavningen.
Det korte svar er ja. Ligesom med mange andre madvarer må du godt genopvarme svampe, som du har brugt i din aftensmad. Du skal dog selvfølgelig være opmærksom at få dine rester i køleskabet hurtigt efter spisning. Ellers vil der dannes bakterier og det vil ikke længere være godt at gemme dem til en anden dag.
Du kan med fordel opvarme svampe i en mikroovn, da de indeholder meget vand. Du skal bare huske at holde varmen relativt lav.
Med vilde svampe skal du altid sætte dig ind i den enkelt svamp og læse om man sikkert kan spise den efter genopvarmning. Generelt gælder det dog for de populære spisesvampe, at du godt kan genopvarme dem. De kan dog risikere ikke at have helt samme gode smag.
Du kan læse lidt om det generelle næringsindhold i svampe her.
Her på siden har vi lavet en masse opskrifter med svampe, så du kan få inspiration til at bruge svampe i din madlavning. Dette gælder både svampe fra supermarkedet og vilde svampe fra naturen.
Her er nogle enkelte andre udvalgte opskrifter til inspiration:
Dette var blot et lille udsnit af de gode opskrifter. Du må også meget gerne sende dine egne opskrifter, så vi kan udvide vores inspiration for de danske svampesamlere.
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene