Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Udstyr til svampejagt 🧺

Få den bedste start på jagten

Udstyr til svampejagt

Svampejagt er ikke svært at komme i gang med. Det kræver mest af alt viden fremfor udstyr at komme i gang. Derfor kan mange være med. Der er dog stadig ting du kan medbringe, der giver dig bedre mulighed og gør din svampejagt lettere. Her får du tips til udstyr til svampejagt, så du får den bedste start.

Hvilket udstyr skal man bruge til sin svampejagt?

Der er nogle enkelte ting, som kan gøre din svampejagt lettere. De bedste ting at medbringe er en god svampekniv og en god kurv til at samle dine svampe i. Man kan godt slippe afsted med tupperware eller en plastikpose. Det er bare slet ikke ligeså godt. Her bliver svampene ofte mast og de bliver blandet sammen.

Som udgangspunkt skal du altid prøve at holde forskellige arter af svampe hver for sig, når du samler dem. Dette giver god mening, da du måske gerne vil samle nogle svampe til spisning, mens andre er blot for at bestemme arten. Disse skal helst ikke blandes, hvis du vil gøre det lettere for dig selv. Desuden er der jo giftige og uspiselige svampe, som du på ingen måde skal indtage. Selv et lille stykke af de giftige svampe kan have meget store konsekvenser. Sørg derfor at holde dine svampe adskilt i din svampekurv. Hvis du samler svampe til spisning bør du kun tage de spiselige svampe op i din kurv.

Den gode svampekniv

Svampekniven skal du bruge til at skære dine svampe samt rengøre dem. Det anbefales at rengøre svampene inden de kommer i kurven, da man ellers kan slæbe en del jord med hjem. De fleste svampeknive har en børste, som du kan bruge til det. Du kan desuden bruge kniven til at snitte det nederste af svampen væk, hvis der er meget jord.

Svampekniven giver desuden mulighed for at skære områder væk, som er fyldt med orme eller lignende. Så kan du sørge for kun at have de gode dele af svampen med hjem. Du kan læse mere omkring orme i svampe her.

Herunder kan du se en af de mest anbefalede svampeknive. Den er af god kvalitet og har den lille børste, som kan bruges til at fjerne jord. Vores anbefaling er at købe kniven med hylster, da du let kan sætte den fast til dine bukser på din svampejagt. Vi har et samarbejde med udbyderen af produktet og vi får dermed en lille procentdel af salget, hvis du køber gennem vores link.

Opinel svampekniv

Udstyr til svampejagt - svampekniv

Den gode svampekurv

Kurven er også vigtig at have med på din svampejagt. Du kan dog sagtens købe kurve, som ikke er ment til svampejagt. De vil stadig fungere fint. Bare sørg for, at de har en fin størrelse. Hvis kurven bliver for lille, har du ikke så god mulighed for at adskille de forskellige svampearter fra din jagt.

Udstyr til svampejagt - Svampekurv

Andet udstyr til svampejagt

De nævnte ting er helt sikkert de vigtigste at have med på din jagt. Ligesom på de fleste andre udflugter kan du med fordel have lidt proviant med på din tur. Noget vand og noget mad er en god ide, hvis du skal være afsted i længere tid.

Nogle svampejægere kan desuden godt lide at bruge handsker. Det er der dog ikke nogen grund til, da du kan røre ved alle svampe uden konsekvenser.

Dog skal du selvfølgelig være påpasselig med de meget giftige svampe såsom Grøn Fluesvamp og Snehvid Fluesvamp. Dem bør du ikke røre ved, da de er meget giftige.

Hvor kan du bruge dit udstyr?

Du kan gå på svampejagt i mange dele af Danmark. Herunder kan du se et kort med offentlige skovarealer, hvor du kan gå på jagt. Nogle af selvfølgelig bedre end andre og generelt er de store skovarealer bedre til svampejagt.

Her fik du mange gode råd til udstyr til svampejagt. Du må endelig tage kontakt, hvis du har nogle andre produkter, som du vil anbefale at have med, når man går i skoven. God svampejagt!

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene