Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe leksikon – Se dem alle her 🍄

Her får du en oversigt over al information om svampe - online og i bøger

Svampe leksikon oversigt

I denne artikel får du en oversigt over alle de forskellige svampe i Danmark. Desuden får du et ideer til køb af et godt svampe leksikon, hvis du gerne vil have en fysisk version. Du kan komme rigtig langt med redskaber som Shroomi, men det er ofte godt at supplere med en god svampebog eller et godt svampe leksikon.

Liste over Shroomi’s svampe leksikon

Her får du en liste over nogle af de populære danske svampefamilier, så du kan gå på opdagelse i mykologiens verden. Det er kun et fåtal af den danske naturs svampe, som rent faktisk er gode spisesvampe. Mange svampe er spiselige, men ikke så gode i køkkenet. Så er der en lang række uspiselige svampe og en række giftige svampe.

Kantarelfamilien

Denne svampefamilie er sammen med rørhatfamilien den mest kendte i Danmark, da kantareller er eftertragtede spisesvampe. Du kan se alle svampene i familien her: kantarelfamilien. Den mest eftertragtede spisesvamp i familien er Almindelig Kantarel, som er ret udbredt i Danmark. Der er dog andre gode spisesvampe i familien såsom Trompetsvamp og Tragt-Kantarel, der ligeledes er fortræffelige spisesvampe.

Rørhatfamilien

Dette er den anden meget eftertragtede svampefamilie i Danmark. Denne gruppe af svampe indeholder nogle af de rigtig gode spisesvampe, som desuden kan give meget mad, da de ofte er store. Du kan se hele familien her: Rørhatfamilien.

Den mest eftertragtede svamp i familien er Karl Johan, som kan findes mange steder i Danmark. Den har en fantastisk smag og du kan finde mange opskrifter her på siden med svampen. Andre nævneværdige svampe i familien inkluderer Brunstokket Rørhat, Punkstokket Indigo-Rørhat samt Netstokket Indigo-Rørhat.

Andre svampefamilier

Du kan finde alle de forskellige svampefamilier på denne side: Kategorier. Her kan du gå på opdagelse i vores svampe leksikon, som indeholder over 250 svampe. Du kan desuden downloade vores app – Shroomi, så du får alle svampene med på din telefon. App’en kan desuden hente al information ned, så du kan gå på svampejagt i skove, hvor du ikke har forbindelse til internettet.

Køb et svampe leksikon

Der er mange forskellige svampebøger, som kan give dig indsigt i svampeverdenen. Nogle er bedre for begyndere, mens andre giver dig mere dybdegående information. Her får du et par bøger med links til forhandlere og beskrivelse af de forskellige bøger. Vær opmærksom på, at vi har et samarbejde med forhandlerne og vi får derfor en lille procentdel af salget, hvis du køber gennem vores links.

Nordeuropas svampe 1-2

Nordeuropas Svampe - Svampe leksikon

Dette er det seneste og mest omfangsrige værk, som er lavet i Danmark. Her får du en komplet beskrivelse af mange af svampene i Danmark samt fantastiske billeder. Du kan faktisk få information omkring 2800 forskellige danske svampe. Denne bog er for folk, som gerne vil lære mere omkring mykologiens verden og alle de forskellige arter i naturen. Alt i alt et fantastisk svampe leksikon.

Bogen henvender sig ikke til nybegynderen, da man ofte gerne vil starte med lidt mindre information. Man kan selvfølgelig godt købe den, hvis man er begynder og vil udforske svampeverdenen. Det kan blot være en meget stor introduktion til området.

Svampe du kan spise

Dette er en rigtig god oversigt over de spiselige svampe i Danmark. Her får du et lille svampeleksikon, som ikke er helt så omfattende som Nordeuropas Svampe bøgerne. Denne bog er bedre for begyndere, da den fokuserer på svampene, som du kan bruge i dit eget køkken. Dette er ofte mere interessant for begyndere, da det har stor tiltrækningskraft at lave mad med råvarer fra naturen.

Det er desuden blevet meget mere populært at bruge naturens råvarer i køkkenet. Mange restauranter har i dag ansat folk til at hjælpe dem med at finde vilde råvarer til deres retter.

Dette konkluderer vores artikel om svampe leksikon i Danmark. Du må endelig kontakte os, hvis du har nogle kommentarer eller svampe, som du gerne vil have tilføjet til Shroomi.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene