Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Pasta med Skællet Stilkporesvamp og parmesan

En god ret med få ingredienser

Pasta med Skællet Stilkporesvamp og parmesan

Selvom svampesæsonen er på sit højeste i efteråret kan du sagtens finde gode spisesvampe i foråret. I 2018 har foråret været varmere end det har været de sidste 100 år. Varmen har altid stor betydning for svampenes vækst og det har haft stor betydning i år. Morklerne, som ellers plejer at være at finde i foråret, har ikke vist sig meget i år. Du kan læse mere om Skællet Stilkporesvamp her og se hvor du skal lede efter den.

Pasta med Skællet Stilkporesvamp og parmesan

Denne pastaret er en lækker måde at bruge Skællet Stilkporesvamp. Selvom det ikke er en af de mest kendte spisesvampe kan den være rigtig lækker. Man skal bare vide hvordan man tilbereder den bedst. Denne opskrift bruger gode råvarer til at lave en simpel ret, som du kan lave på under en halv time. Husk at skære svampen i tynde skiver, da den ellers kan blive en smule sej. Du skal desuden gå efter unge eksemplarer af svampen i naturen.

Ingredienser

  • 400 gram pasta
  • 100 gram Skællet Stilkporesvamp
  • 80 gram revet parmesan
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 håndfuld frisk persille
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at tage en gryde og pande op. Kom vand i din gryde og tænd for blusset. Den skal bruges til at koge din pasta. Mens vandet bliver varmt kan du varme din pande og komme en smule olie på. Du kan godt tilføje en smule smør, hvis du gerne vil have mere smag. Skær svampen i tynde skiver og fordel den ud på panden. Lad skiverne stege i ca. 3 minutter indtil de har afgivet noget af vandet.

Skær herefter hvidløg og løg i mindre stykker og kom på panden sammen med svampene. Hvis vandet koger i gryden, kan du komme pastaen i og koge dem efter anvisningerne på pakken. Lad svampeblandingen stege på panden i ca. 3 minutter indtil løgene er blevet bløde. Kom en smule persille på panden, men gem lidt til toppen. Smag til med salt og peber.

Når pastaen er kogt kan du fordele den ud på en tallerken eller i en skål. Kom svampeblandingen over pastaen og top af med frisk persille og parmesan. Server med det samme. Velbekomme!

Pasta med Skællet Stilkporesvamp og parmesan ingredienser
Pasta med Skællet Stilkporesvamp og parmesan opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene