Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Orme i svampe

Læs mere omkring hvordan du skal forholde dig til orme i dine svampe

orme i svampe

Mange af os kender det. Du har spottet et flot eksemplar af en af de gode spisesvampe i de danske skove, men så snart du kigger nærmere, kan du se at svampen er spist af orme. Orme i svampe er ikke ualmindeligt og der er stor forskel på de enkelte svampe og hvor hårdt de typisk er angrebet. De svampe som er hårdest angrebet er næsten altid meget store svampe eller gamle svampe.

Svampe tit angrebet af orme

Karl Johan er en af de bedste spisesvampe i Danmark, men den er desværre ofte ramte af ormeangreb. Nogle undgår faktisk helt at samle disse svampe til spisning, da man så ofte finder orme i svampene. Det behøver du dog ikke. Gør dig dine egne observationer omkring svampene du finder og vurder dem på individuel basis.

Mange store og ældre rørhatte vil generelt tit være angrebet af orme. Sørg derfor generelt at gå efter unge og faste eksemplarer. Dette gælder ikke bare hos rørhatte, men hos alle svampefamilier. Vær opmærksom på at skader på svampene ikke altid er lavet af orme. Der er mange dyr, som nyder godt af svampe i naturen. Du kan blandt andet se små bidemærker fra egern og snegle. Netop snegle har det med at spise store dele af svampene.

Kan man spise en ormeangrebet svamp?

Du skal generelt undgå at spise de dele af svampen, som er hårdt angrebet af orme. Hvis det bare er en lille smule kan du let skære det fra. Hvis det er en stor og gammel svamp med mange ormeveje bør du kassere hele svampen. Der er dog generelt forskellige meninger om hvorvidt man bør spise svampe angrebet af orme.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene