Stegte østershatte på brød | Shroomi

Stegte østershatte på brød

En klassisk ret lavet med en god spisesvamp

stegte østershatte på brød

Dette er en meget simpel ret, som vilde svampe meget tit bliver brugt til. Den tager meget kort tid at lave og smager virkelig godt. Stegte østershatte er gode på brød, men du vil sagtens kunne blande med andre stegte svampe, hvis du har fundet flere.

Stegte østershatte på brød

Denne opskrift er perfekt til en forret eller en let hovedret. Det afhænger meget af hvor mange svampe du har fundet i skoven. Både Sommer-Østershat og Almindelig Østershat kan bruges til denne ret.

Ingredienser

  • 2 gode skiver brød
  • 200 gram friske østershatte
  • Hvidløg
  • Smør
  • Salt og peber
  • Rosmarin (valgfrit)

Fremgangsmåde

Tænd blusset og sæt panden på. Tilføj en skefuld smør og lad det smelte stille og roligt. Læg svampene på panden før smøret bliver brunt og tilføj hvidløg. Du mår også gerne tilføje rosmarin til svampene på panden. Steg svampene indtil de har afgivet det meste af deres vand. De må gerne få god varme, så de kommer af med noget af vandet.

Rist brødet mens svampene er på panden. Du kan både gøre det med en brødrister, i ovnen eller på panden med svampene. Det er lækkert at bruge et godt stykke brød og bruge panden med svampene. På denne måde får brødet en masse smag fra svampene.

Put svampene på brødet og krydr med lidt salt, peber og eventuelt rosmarin. Denne opskrift kan sagtens bruges med andre svampe, hvis du bare laver dem på panden.

 

stegte østershatte med rosmarin og hvidløg

svampemad app

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene