Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampene
Østershatte er en meget alsidig svamp i madlavningen. I denne omgang laver vi laks med teriyaki østershatte, som er en super let og lækker aftensmad. Du skal kun bruge få ingredienser og retten har en fantastisk smag. Du kan godt bruge champignon, men østershatte passer bedre. Du bør gemme dine kantareller og Karl Johan svampe til andre retter, da teriyaki sauce har en kraftig smag, så du ikke vil kunne smage dine svampes gode smag.
Denne opskrift har en fantastisk smag og er perfekt til en asiatisk inspireret aftensmad. Du kan selv variere antallet af svampe i opskriften. Østershatte passer bare godt. Retten går rigtig godt til ris, men du kan sagtens lave den sammen med andre grøntsager. Opskriften her er på din egen teriyaki sauce, men du kan godt købe en fra supermarkedet. Så kan du springe et par skridt over.
Hak dine hvidløg og riv ingefær til at starte med. Kom hvidløg, ingefær, brun farin og soya sauce i en pose sammen med dine laksefileter. Luk den tæt og stil det til side en halv time.
Varm olie i en god pande ved medium varme og tilføj dine svampe. Lad dem stege på panden i ca. 5 minutter indtil de er blevet bløde og vandet er fordampet. Kom alle svampene i en skål og sæt dem til side.
Skru en smule op for varmen og kom laksefileter på panden, når de er færdige med at marinere. Lad dem stege i små 5 minutter på hver side indtil de har en fin brun farve. Kom svampeblandingen tilbage på panden sammen med al marinaden og lad det hele simre sammen i et par minutter. Kom dine laksefileter på en tallerken og kom svampene ovenpå. Top af med sesamfrø og forårsløg. Server eventuelt retten med ris. Velbekomme!
Et sidste billede af den gode laks med østershatte:
Nogle af de bedste spisesvampe
Se svampeneEn god start for begyndere
Se svampene