Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Laks med teriyaki østershatte

Brug dine østershatte i en klassisk asiatisk ret

Laks med teriyaki østershatte

Østershatte er en meget alsidig svamp i madlavningen. I denne omgang laver vi laks med teriyaki østershatte, som er en super let og lækker aftensmad. Du skal kun bruge få ingredienser og retten har en fantastisk smag. Du kan godt bruge champignon, men østershatte passer bedre. Du bør gemme dine kantareller og Karl Johan svampe til andre retter, da teriyaki sauce har en kraftig smag, så du ikke vil kunne smage dine svampes gode smag.

Laks med teriyaki østershatte

Denne opskrift har en fantastisk smag og er perfekt til en asiatisk inspireret aftensmad. Du kan selv variere antallet af svampe i opskriften. Østershatte passer bare godt. Retten går rigtig godt til ris, men du kan sagtens lave den sammen med andre grøntsager. Opskriften her er på din egen teriyaki sauce, men du kan godt købe en fra supermarkedet. Så kan du springe et par skridt over.

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk revet ingefær
  • 80 ml soya sauce
  • 2 spsk brun farin
  • 1 tsk solsikkeolie
  • 300 gram østershatte
  • 4 laksefileter
  • Sesamfrø til servering
  • Forårsløg til servering

Fremgangsmåde

Hak dine hvidløg og riv ingefær til at starte med. Kom hvidløg, ingefær, brun farin og soya sauce i en pose sammen med dine laksefileter. Luk den tæt og stil det til side en halv time.

Varm olie i en god pande ved medium varme og tilføj dine svampe. Lad dem stege på panden i ca. 5 minutter indtil de er blevet bløde og vandet er fordampet. Kom alle svampene i en skål og sæt dem til side.

Skru en smule op for varmen og kom laksefileter på panden, når de er færdige med at marinere. Lad dem stege i små 5 minutter på hver side indtil de har en fin brun farve. Kom svampeblandingen tilbage på panden sammen med al marinaden og lad det hele simre sammen i et par minutter. Kom dine laksefileter på en tallerken og kom svampene ovenpå. Top af med sesamfrø og forårsløg. Server eventuelt retten med ris. Velbekomme!

Laks med teriyaki østershatte ingredienser

Et sidste billede af den gode laks med østershatte:

Laks med teriyaki østershatte opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene