Friterede østershatte

Sprøde østershatte med god smag

Friterede østershatte

Selvom det ikke lige nu er den bedste sæson for Østershatte kan du altid være heldig at støde på nogen i skoven. Der er dog lige nu rigtig tørt og det giver ikke mange svampe. Læs mere om Almindelig Østershat her og se hvornår du bedst kan finde den:

Friterede østershatte

Der er mange gode vegetariske opskrifter, som bliver bedre af svampe. Ved at fritere svampe får man rigtig god smag samtidig med en god konsistens. De går rigtig godt som tilbehør til asiatiske retter. Denne dej giver lidt mere fylde, end hvis du bare panerer østershattene.

Ingredienser

  • 200 gram østershatte
  • 100 gram hvedemel
  • 0,5 liter rapsolie
  • 2 æg
  • 100 ml mælk
  • Salt og peber
  • Persille til toppen

Fremgangsmåde

Start med at rense dine østershatte og skær dem i passende stykker. De må gerne være lidt store, men du skal helst skære de allerstørste i lidt mindre stykker.

Tag en gryde frem og fyld den op med alt olien. Der skal helst være nok til at svampene kan være helt dækket. Skru godt op for varmen og lad olien varme op i et par minutter. Mens olien bliver varm kan du tage en skål frem og komme mælk, æg og hvedemel i. Kom herefter en smule salt og peber i skålen og rør godt rundt.

Du kan teste om olien er varm ved at dryppe en smule af blandingen i og se om det syder. Hvis den har en fin varme kan du begynde at stege svampene. Tag dine østershatte og træk den igennem dejen. Lad dem kort dryppe af og kom dem så i olien. De skal ikke have mere end et par minutter før de får en fin brun farve. Tag dem herefter op på en tallerken med lidt papir for at suge det værste olie. Server dem med en dressing såsom chilimayonnaise og lidt persille på toppen. Velbekomme!

Friterede østershatte ingredienser

Friterede østershatte opskrift

shroomi app

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene