Brød med æg og østershatte | Shroomi

Brød med æg og østershatte

En simpel men lækker morgenmad

brød med æg og østershatte

Generelt egner svampe sig meget godt til morgenmaden og denne gang kan du se en opskrift med østershatte til din morgenmad. Det er en relativt simpel opskrift, som kan laves hurtigt. Du kan sagtens bruge andre spiselige danske svampe, hvis du har været heldig at finde nogle. Generelt er østershatte dog lækre med æg og brød.

Du kan læse mere om østershatte i Danmark her:

Brød med æg og østershatte

Denne opskrift er meget let og du kan lave den på kun 15 minutter. Du kan i øvrigt sagtens lave den til dig selv eller til flere, hvis du har et større selskab. Husk at stege dit spejlæg langsomt, da det så bliver bedre. Hvis du ikke har persille kan du sagtens bruge nogle andre friske krydderurter.

Ingredienser

  • 2 gode stykker brød
  • 2 store æg
  • 100 gram østershatte
  • 1 håndfuld persille
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at tage en pande op og tænd for varmen. Kom lidt olie på panden og steg dine østershatte ved medium varme i ca. 5 minutter indtil de har fået en fin farve. Skru ned for varmen og kom dine æg på panden.

Kom dine to stykker brød på panden og lad det hele stege indtil æggene er blevet faste, men blommen stadig er flydende. Kom det sidste olivenolie på panden sammen med brødene, da det giver en god smag.

Læg dine brød på en tallerken og kom dit æg ovenpå. Fordel så dine svampe på brødene og top af med den hakkede persille samt salt og peber. Velbekomme!

brød med æg og østershatte ingredienser

brød med æg og østershatte opskrift