Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Østershatte med urter

En af de nemmeste og bedste retter

Østershatte med urter

Mange er fortalere for simple opskrifter, når det kommer til svampe. Med denne opskrift er vi ikke særlig avancerede, da det mere eller mindre er sauterede svampe. Du kan generelt altid stege dine svampe på en pande og spise dem med success. Denne opskrift er med østershatte, som går rigtig godt sammen med urter. Læs mere om østershattene her:

Østershatte med urter

Med denne opskrift får du en let og god måde at tilberede dine østershatte på. Du kan sagtens bruge andre urter, hvis du har dem i din køkkenhave. I denne omgang har vi brugt tørret persille samt friste timiankviste. Begge dele giver en rigtig god smag. Du kan servere svampene som tilbehør til en god bøf eller eventuelt på et godt stykke brød.

Ingredienser

  • 100 gram østershatte
  • 2 fed hvidløg
  • 3 kviste timian
  • 1 tsk tørret persille
  • 1 spsk smør
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Denne opskrift er en af de helt simple, så det kræver ikke meget tid i køkkenet. Start med at rense dine svampe, hvis du har fundet dem i naturen. Lamellerne kan godt samle en del jord. Tænd for blusset og kom din pande på ved medium varme. Kom dit smør på panden og lad det smelte.

Kom så svampene på sammen med hvidløg, persille og timian og lad det hele stege i ca. 5 minutter indtil svampene har fået en fin farve. Kom lidt salt og peber over blandingen.

Nu er din svampeblanding klar til servering. Server til en god bøf eller eventuelt oven på et godt stykke brød. Velbekomme!

Her er et billede af ingredienserne:

Østershatte med urter ingredienser

Her er endnu et billede af det færdige resultat fra panden.

Østershatte med urter opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene