Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampesalat med østershatte og parmaskinke

En af de sunde retter med svampe

Svampesalat med Østershatte og parmaskinke

Svampe er en af de mere alsidige ingredienser, og de passer bestemt også godt i salater. I denne omgang få du opskriften på en lækker svampesalat med østershatte og skinke. Du kan godt udskifte dine østershatte med andre svampe, men østershatte er specielt gode sammen med frisk citronsaft.

Læs mere om Almindelig Østershat her:

Svampesalat med østershatte og parmaskinke

En salat er perfekt til en let aftensmad eller som tilbehør til en anden ret. Salaten behøver ikke mere end lidt citron for at få en frisk sommerlig smag. Et godt råd er at købe en lækker skinke, da den giver en god saltet smag til salaten og ikke at bruge for meget selleri, da råt selleri ikke er lækkert i store mængder. Såfremt at du ønsker at variere smagen, kan du bruge en anden dressing.

Ingredienser

  • 100 gram parmaskinke
  • 200 gram østershatte
  • 200 gram blandet salat
  • 1 tomat
  • 1 stang selleri
  • 1 spsk olivenolie
  • Saften fra 1 citron
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Det kræver ikke meget forberedelse at lave denne salat. Start med at tage en pande op og kom en smule olivenolie på. Rens dine østershatte, hvis de er beskidte og kom dem herefter på panden.

Lad dem stege i ca. 5 minutter indtil de har fået en fin farve. Kom salt og peber på svampene mens de er på panden. Mens svampene steger, kan du snitte selleri og tomat samt vaske din salat.

Kom salat og alle grøntsagerne på en tallerken og fordel svampene og skinken på toppen. Pres lidt citronsaft ud over din tallerken og server din svampesalat. Velbekomme!

Svampesalat med Østershatte og parmaskinke ingredienser
Svampesalat med Østershatte og parmaskinke opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene