Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampesalat med østershatte og parmesan

Den perfekte salat til frokosten

Svampesalat med Østershatte og parmesan

Østershatte er en rigtig alsidig svamp, som dog oftest bruges sammen med et stykke godt brød. Svampesalat med østershatte og parmesan tager et skridt videre og bruger svampen i en lidt mere komplet ret. Det grove brød sammen med svampene og parmesanosten skaber en rigtig god smag.

Svampesalat med østershatte og parmesan

Denne opskrift er en rigtig lækker opskrift, som gør godt brug af den gode smag fra dine østershatte. Bag dit eget brød eller køb et godt stykke groft brød, da det gør retten bedre. Vi brugte østershatte fra den danske natur, men du kan sagtens bruge dem fra supermarkedet, hvis du ikke har været så heldig.

Ingredienser

  • 200 gram østershatte
  • 100 gram blandet salat eller rucola
  • 75 ml olivenolie
  • 1 håndfuld brødstykker (grove)
  • 2 spsk revet parmesanost
  • 2 spsk balsamico
  • 1 tsk honning
  • Lidt salt

Fremgangsmåde

Start med at skylle din salat grundigt og tør det. Du kan bruge en salatslynge eller blot lade det ligge lidt tid til tørring. Tag herefter en lille skål og kom balsamico, halvdelen af olivenolien, honning og salt i. Kom desuden en smule friskkværnet peber i. Stil skålen til side.

Tag så en pande frem og varm den op på blusset. Kom resten af olivenolien på panden og steg dine østershatte sammen med brødkrummerne i ca. 5 – 8 minutter.

Tag en skål eller tallerken til anretningen og placer dit salat. Kom herefter svampene og brødkrummerne over og slut af med at komme dressingen hen over. Velbekomme!

Svampesalat med Østershatte og parmesan ingredienser
Svampesalat med Østershatte og parmesan opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene