Østershatte svøbt i serrano

En let snack med østershatte og skinke

Østershatte med serrano

Selvom det har været et varmt år i Danmark indtil videre kan du sagtens stadig finde svampe. Der har været en del Svovlporesvampe og Skællet Stilkporesvampe at finde. Der er desuden fundet en del Sommer-Østershat, som ligner den Almindelige Østershat meget. Du kan læse mere om svampene her:

Østershatte svøbt i serrano

Denne lækre snack passer perfekt til et tapasbord eller som en let forret. Du kan godt bruge andre svampe, men østershatte er gode til at bruge i ovnen. Sørg for at bruge en god skinke og vær opmærksom på ikke at give dem for lang tid.

Ingredienser

  • 200 gram østershatte
  • 1 pakke serrano eller en anden skinke
  • 1 spsk olivenolie
  • Lidt salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Skær så dine østershatte i passende stykker. De skal helst ikke være alt for store, men de må heller ikke være for små. De må gerne have ca. samme størrelse, da de så skal have lige lang tid i ovnen.

Kom så dine østershatte i en skål og kom lidt olivenolie over dem. Bland dem med hænderne, så olien bliver fordelt lidt på alle svampene. Kom herefter en smule salt og peber ned til dem. Brug dog ikke for meget, da skinken generelt er saltet i sig selv. Svøb svampene med serrano skinke.

Fordel alle svampene med serrano ud på en bageplade og kom dem i ovnen. De skal ca. have 15 minutter i ovnen, men tjek løbende til dem, så skinken ikke får for meget. Den skal gerne være lidt knasende, men ikke mere end det. Server som tapas eller som en lille snack.

Østershatte med serrano ingredienser

Østershatte med serrano opskrift

shroomi app

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene