Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Kan svampe blive for gamle?

Lær mere om hvornår du kan spise dine svampe

kan svampe blive for gamle

Svampe kan ligesom alle andre spiselige madvarer blive for gamle. Dette gælder selvfølgelig også svampe fundet i naturen, som man ikke altid finder på det perfekte tidspunkt. Generelt er de bedste spisesvampe unge eksemplarer af svampene. Mange gode spisesvampe bliver nemlig ofte angrebet af orme på deres ældre dage. Dette gælder specielt svampe som Karl Johan, som nogle svampejægere undgår på grund af de mange ormeædte eksemplarer. Vi giver her en forklaring på hvornår svampene ikke længere kan spises samt hvilke kendetegn du kan kigge efter på din svampejagt.

 

Kan svampe blive for gamle?

Ja, svampe kan altså ligesom alle andre madvarer blive for gamle. Der er en række råd, som du kan følge for at undgå at spise for gamle svampe. Du kan se dem her:

  • Spis ikke dine svampe, hvis der tegn på skimmel.

Dette gælder selvfølgelig alle madvarer, men også svampe. Svampe kan godt være angrebet af skimmel i skoven, så vær opmærksom på dette, når du samler svampene.

  • Spis ikke dine svampe, hvis de er helt bløde.

Du har sikkert prøvet at finde madvarer i køleskabet, som er blevet helt bløde og dårlige. Dette sker også for svampe noget lang tid.

  • Gem ikke friske svampe i mere end 1 dag.

Dette er blot som udgangspunkt. Nogle eksemplarer vil kunne holde sig længere, men det anbefales at enten spise eller konservere dine svampe inden for en dag. Så et godt tip vil være at gemme nok til din aftensmad og konservere resten.

 

Tør eller frys dine svampe

Den bedste måde at undgå dårlige svampe er at konservere dem inden de bliver dårlige. På den måde vil du ikke ende i en situation med dårlige svampe. På de to links nedenunder kan du læse om hvordan man fryser og tørrer svampe. Disse to metoder er de mest populære og samtidig de letteste. Du kan alternativt salte dine svampe, hvis du vil prøve noget anderledes. Tørrede svampe har ingen udløbsdato, hvis de er helt tørre og opbevaret rigtigt.

Du må meget gerne skrive til os, hvis du har tips eller tricks til at undgå for gamle svampe. Så kan vi dele dem med alle de andre svampesamlere i Danmark.

 

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene