Kyllingesuppe med Judasøre

En god måde at bruge Judasøre i maden

kyllingesuppe med judasøre

Der er rigtig mange gode spisesvampe i Danmark. Kyllingesuppe med Judasøre er en perfekt ret til vinterens kulde, hvor du kan bruge nogle af svampene fra årstiden. Denne opskrift bliver mest kædet sammen med Kina og andre asiatiske lande, da de også har svampen.

Kyllingesuppe med Judasøre

Suppen i sig selv kræver ikke det store arbejde at lave. Det vigtigste er, at du har svampen klar. Så hvis dine Judasøre svampe er tørret skal de udblødes inden du går i gang. Dette tager gerne et par timer, så gå i gang i god tid. Hvis de ikke er tørrede er det let at gå i gang med det samme.

Ingredienser

  • 400 gram kyllingebryst
  • 30 gram ingefær
  • 1 liter kyllingebouillon
  • 2½ tsk soya sauce
  • 100 gram Judasøre
  • 2 fed hvidløg
  • Peber
  • Evt. forårsløg

Fremgangsmåde

Varm en gryde med vand op og tilsæt lidt salt. Kom kyllingen i, når vandet koger. Lad dem koge i et par minutter og tag dem herefter af varmen. Skær stykkerne i tynde strimler på langs.

Varm olie i en gryde eller wok. Tilføj ingefær, hvidløg og kylling og steg indtil kyllingen har fået en fin farve. Tilføj kyllingebouillon, soya sauce og peber. Du behøver ikke komme salt i, da bouillon giver masser af salt. Bring det hele i kog og tilføj svampene. Tag derefter gryden af blusset og hæld suppen i skåle til servering.

Top eventuelt af med lidt forårsløg, hvis du føler for det. Det er dog ikke nødvendigt, da suppen har masser af smag.

kyllingesuppe med judasøre opskrift

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene