Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Kalorier i svampe

Se næringsværdien i svampene

kalorier i svampe

I dag betyder kost rigtig meget for mange mennesker. Antallet af vegetarer og veganere vokser og mennesker har generelt mere fokus på næringsværdien i deres kost. Svampene er i denne forbindelse blevet en meget populær spise, ligesom de altid har indgået i en lang række populære danske retter. Vi beskriver i den her artikel kalorier i svampe og den generelle næringsværdi for svampe.

Kalorier i svampe

Svampe har sin egen gruppe i naturen og har derfor sin egen sammensætning af næring. Selvom de ofte bliver sammenlignet med grøntsager, er svampe ikke en grøntsag. Enkelte diætister har allerede foreslået at se på tre madgrupper i stedet for to. Disse tre ville være planter/grøntsager, kød og svamperiget.

100 gram champignon indeholder typisk omkring 22 kalorier. Dette må siges at være meget lidt sammenlignet med andre madvarer. For eksempel er der ca. 4 gange så mange kalorier i bananer og op mod 14 gange så mange i pommes frites. Dette placerer svampene som en rigtig god madvare at bruge til at holde et lavt kalorieindtag.

Du kan finde mange forskellige slags champignon i den danske natur. Tryk på linket nedenfor og se dem alle. Bare husk på at det ikke er en begyndersvamp, da de kan forveksles med nogle giftige svampe. Vær derfor sikker på dit fund før du bruger dem i madlavningen.

Champignonfamilien

Næringsindhold i svampe

Det er ikke kun på grund af de få kalorier at svampe er gode. Svampe er også kendt for at have følgende karakteristika:

  • Svampe er rige på B vitaminer, som er vigtige for flere ting i kroppen. Blandt andet er B vitaminer vigtige for nervesystemet.
  • Svampe er en god kilde til mineraler. Du finder både selen, kobber og kalium. Selen er et mineral, som virker som et antioxidant og dermed kan hjælpe med at beskytte celler fra skader, som ellers kan føre til en række sygdomme.
  • Højt indhold af fibre. Et højt indhold af fibre er med til at skabe et sundt fordøjelsessystem og reducere risiokoen for hjertesygdomme.
  • God mæthedsfornemmelse. Fibre spiller en vigtig rolle i forhold til tarmsystemet og kan være med til at sænke dit totale kalorierindtag, da du forbliver mæt længere.

 

Du kan læse mere om effekterne og kalorier i svampe på medicalnewstoday: http://www.medicalnewstoday.com/articles/278858.php