Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close
Bleg Kantarel

Bleg Kantarel

Cantharellus pallens

  • Kategori:

  • Kantarelfamilien

  • Status:

  • Spiselig
  • Spiselig

  • Sted:

  • Løvskov
  • Løvskov


Gode kendetegn hos Bleg Kantarel

Juni-oktober – Løvskov – Hat 3-10 cm

Ribber under hatten og gul farve

Om svampen

Bleg Kantarel er en anden svamp i Kantarelfamilien. Den er ikke helt så kendt som Almindelig Kantarel eller Almindelig Orangekantarel. Det er dog en fremragende spisesvamp, som har mange anvendelsesmuligheder i køkkenet.

Svampens struktur

Hatten bliver op til 10 cm bred og er flad hos voksne eksemplarer. Den kan have nedtrykt hatmidte enkelte gange. Farven er gul til bleggul. Den bliver mere brun ved berøring. Hatten er desuden tør. Under hatten har svampen ofte en mere kraftig gul farve. Her kan du finde de kendte ribber.

Stokken bliver op til 5 cm høj og 2 cm tyk. Den er udpræget cylindrisk, men bliver ofte mindre i bunden. Kødet er fast og hvidt.

Lugt og smag

Svampen har en god mild smag, som dog nogle gange beskrives som bitter i rå tilstand. Duften beskrives som værende abrikosagtig. Den er dog ikke altid særlig stærk. Du kan dermed ikke altid bruge duften til endelig bestemmelse.

Vækst

Svampen vokser hovedsageligt i løvskov, hvor du kan finde den ved bøgetræer. Den er kun fundet meget få gange ved andre værter. De mest populære måneder at finde den i er juni til september. Den kan enkelte gang findes helt ind i oktober, men det er sjældent. Den er desuden vidt udbredt i hele Europa og den kan findes i andre dele af verden.

Forvekslinger

De mest åbenlyse forvekslinger kan findes i Kantarelfamilien. Helt præcist er det den gule farve og de nedløbende lameller som ligner andre svampe. De to klare forvekslingsmuligheder er Almindelig Kantarel og Almindelig Orangekantarel. Begge svampe har en lignende gul farve og ribber, som er karakteristisk for kantareller. Almindelig Kantarel er ligesom Bleg Kantarel en fremragende spisesvamp, mens Almindelig Orangekantarel ikke anses for at være en særlig god spisesvamp. Det varierer hvorvidt kilder angiver den som spiselig eller uspiselig.

Herunder viser vi et billede af Bleg Kantarel til venstre og Almindelig Kantarel til højre. De to svampe ligner meget hinanden og forvekslingsmuligheden er derfor stor. Du vil dog, som navnet siger, kunne se en lidt blegere farve hos Bleg Kantarel.

bleg kantarel almindelig kantarel forveksling

Læs mere om Bleg Kantarel:

Chanterelle

Credit for billeder frigivet under CC BY 3.

Billede 1: Ak ccm

Billede 2: Zaca

Billede 3: Zaca

Flere billeder
Bleg Kantarel lameller Bleg Kantarel hat
shroomi app

Seneste opskrifter med alle svampe