Announcement

Hent Shroomi - Over 200 svampe

Hent den nye Shroomi app og få mere end 200 svampe. Fås både til iPhone og Android.

Close

Svampe i Gribskov

Læs mere om svampene i skoven

Gribskov svampe

Gribskov er en af de største svampeskove i Danmark og derfor er det et eftertragtet sted at gå på svampejagt. Generelt findes der utroligt mange svampe og det er derfor et rigtig populært sted for danskere at gå på svampejagt. Du kan se et overordnet billede over området på billedet herunder.

Svampe i Gribskov
Kort over Gribskov

Spiselige svampe i Gribskov

Der er mange gode spiselig svampe i Gribskov. Her får du en liste over nogle af de bedste, som hvert år findes i Gribskov. Du skal dog selv finde nogle gode svampesteder i skoven, da folk som udgangspunkt ikke lader andre kende deres gode steder. Svampe har det nemlig med at komme igen år efter år. Det er derfor godt at huske på dine gode steder.

Listen ovenover indeholder de fleste af de rigtig gode spisesvampe i Danmark. Hvis du gør dig bekendt med disse svampe har du en god mulighed for at finde spisesvampe. Husk dog at være opmærksom på eventuelle forvekslinger.

Giftige/uspiselig svampe i Gribskov

Ligesom der er spiselige svampe er der også uspiselige og giftige svampe i skoven. Nogle af de mere åbenlyse er nævnt herunder:

Der er selvfølgelig mange flere end de få svampe, som er nævnt her. Du skal dog ikke være bange for at gå på svampejagt på grund af de giftige svampe. Du skal bare sætte dig rigtig godt ind i alle svampenes kendetegn og forvekslinger. På den måde kan skelne svampene fra hinanden. Du kan læse mere om gode begyndersvampe her og se de gode råd til svampesamlere.

Transport til Gribskov

Der er mange måder at komme ud til Gribskov. På grund af størrelsen på skoven kan det være bedst at køre i din egen bil. Dette giver dig i hvert fald friheden til at bevæge dig rundt til forskellige indgange.

Det tager omkring 40 – 45 minutter fra Københavns Hovedbanegård at komme ud til Gribskov i bil.

Offentlig transport er en lidt anden sag og du skal stort set skifte et par gange for at komme ud lige meget hvor du starter. Den letteste måde er at tage til Hillerød og derefter finde en bus ud til skoven. For at komme til Hillerød kan man let tage S-toget, hvor linie E går til Lyngby og linie A herefter går hele vejen til Hillerød.

Er Gribskov en offentlig skov?

Gribskov er Danmarks største gamle skov og det er hovedsageligt offentligt. Udover svampejagt kan du lave en masse andre ting, hvis du vil have endnu flere oplevelser i skoven.

Du kan læse mere på Naturstyrelsens side om Gribskov på deres hjemmeside. Her kan læse mere omkring alt fra aktiviteter til vilde dyr. Desuden kan du hente en folder omkring skoven, som giver dig masser af information.

Svampe i de andre danske skovområder

Herunder kan du finde nogle andre gode links og artikler, så du kan starte din svampejagt i Danmark. Du får desuden lidt links til andre artikler på Shroomi, som kan hjælpe dig med din svampejagt.

Husk at hente den nye app Shroomi, som giver dig mere end 200 danske svampe på din telefon og mere end 100 opskrifter med svampene. Du får desuden alle artiklerne, som du kan finde herinde på siden.

shroomi app
Kantareller

Kantareller

Nogle af de bedste spisesvampe

Se svampene
Rørhatte

Rørhatte

En god start for begyndere

Se svampene